Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeri Kuzmin e pus la punct după ce a acuzat că România își supraestimează capacitatea de a transporta cereale ucrainene: Își depășește atribuțiile

Ambasada Rusiei / Посольство России
ambasadorul Federației Ruse în România, Valeri Kuzmin

Răspuns tăios la afirmațiile Ambasadorului Rusiei în România, Valeri Kuzmin privind capacitatea României de transporta cereale ucrainene.

România îşi supraestimează capacitatea sa de ţară de tranzit pentru grânele din Ucraina pentru că ea însăşi nu reuşeşte să-şi rezolve propriile probleme legate de transport, a declarat ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valeri Kuzmin, într-o intervenţie avută luni la postului public de televiziune Rossia-24, preluată de agenţia de presă oficială TASS, în contextul în care Ucraina acuză Rusia de blocarea porturilor ucrainene pentru a împiedica să-şi transporte grânele şi totodată de furtul cerealelor sale din zonele ocupate de armata rusă.

Citește și: Ucraina contrazice Rusia: bombardarea depozitului de la Herson s-a lăsat cu zeci de morți

Europarlamentarul Eugen Tomac a reacționat dur la afirmațiile lui Kuzmin.

„Este exclus să răspundem pentru că face parte din meniul lui Kuzmin, de a ne provoca continuu. Nu este prima dată când își depășește statutul de ambasador al Rusiei la București.

Rusia încearcă să trezească noi discuții și să minimalizeze consecințele dezastrului pe care l-a comis în Ucraina și vrea să aducă în dezbatere noi teme. Realitatea este crudă: Rusia omoară oameni în Ucraina, e vinovată pentru toate consecințele ce țin de creșterea prețului energiei, de situația alimentară șa nivel global.

Evident că este o abordare măruntă, provocatoare pe care nu trebuie să o bage în seamă nimeni pentru că nu este pentru prima dată când Kuzmin vrea să pară că știe mai mult decât cunoaște despre realitatea noastră internă”, a declarat Eugen Tomac la B1 TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.