Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeria Schelean (PNL): Am asistat la o mineriadă parlamentară

schelean

Votul prin care deputații au respins azi solicitarea procurorilor DNA în Cazul Ponta a fost taxat de vicepreședintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților, Valeria Schelean, deputat al PNL:

”Votul de astăzi al plenului Camerei Deputaților de neîncuviințare a începerii urmăririi penale față de Victor Ponta, pentru fapte de corupție săvârșite în timpul mandatului de Prim-Ministru, reprezintă cea mai puternică dovadă că PSD este dispus să sacrifice România doar pentru a-l păstra pe Ponta la Guvern și partidul la putere.

Gestul de astăzi este incompatibil cu statutul de țară europeană, de stat de drept, de membru al Uniunii Europene și este departe de orice standarde politice civilizate. Pentru că nu se pot ridica la înălțimea unui comportament matur și responsabil, PSD și garda pretoriană a lui Ponta din Camera Deputaților sunt dispuși să arunce totul în aer și să renunțe la orice limite, de frica pușcăriei.

După votul de astăzi vreau să-l întreb pe Victor Ponta dacă este mândru că este român? Pentru că românii nu sunt sub nicio formă mândri că sunt conaționali cu el. Membrii PSD care au votat astăzi în bătaie de joc față de orice reguli democratice, sunt și ei mândri că sunt români? Sau doar mândri că sunt PSD-iști, conduși de un corupt care este și fricos pe deasupra?

Cu o săptămână înainte de comemorarea mineriadei din 1990, deputații PSD și aliații lor au făcut mica lor mineriadă parlamentară. Exact ca acum 25 de ani, un grup de PSD-iști, speriați de închisoare și de popor, cu dinții strânși și cu pumnul încleștat, au aruncat România în afara spațiului civilizat. Victor Ponta este acum o ciudățenie politică pentru toți liderii internaționali, este un om de paie și o marionetă a cercurilor de interese din PSD, cărora acum le datorează libertatea.

Vreau să fac un apel ferm către toți colegii deputați, ca măcar vineri, în ajunul comemorării a 25 de ani de zile de la mineriada din 1990 să spele obrazul acestei țări și să voteze moțiunea de cenzură a PNL. Este minimumul pe care îl pot face, ca niște bărbați de stat adevărați care vor și pot să-și arate independența politică!”, a spus deputatul PNL într-un comunicat remis redacției.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.