Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeria Schelean (PNL): Indemnizația de parlamentar nu trebuie marită, nu este mică

schelean

Deputatul PNL Valeria Schelean, Vicepreședintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, a anunțat, ieri, într-o emisiune televizată, că va vota împotriva Ordonanței de Urgență prin care sunt majorate salariile demnitarilor, subliniind și faptul că în acest moment salariul unui parlamentar nu este unul mic.

Eu voi vota împotriva Ordonanței de Urgență care majorează salariile demnitarilor. Cred că dacă asta era metoda prin care se punea capăt corupției, se putea găsi un consens politic, dar nu cred că astfel se luptă eficient și puternic împotriva corupției. Nu cred că în acest moment indemnizațiia noastră de parlamentari este mică, mai ales că fiecare dintre noi când a candidat știa și care este indemnizația și care este regimul incompatibilităților”, a declarat Schelean, la B1 TV.

Valeria Schelean s-a referit și la legea salarizării bugetarilor, aflată în atenția opiniei publice, amintind faptul că PNL a propus consultări cu toate partidele publice parlamentare pentru a vedea dacă măsurile economice sunt sustenabile. În acest context, PNL a cerut ca în consultările cu partidele politice să fie discutat și un nou acord cu FMI, Banca Mondială și Comisia Europeană, pentru că prezentul acord expiră în luna septembrie.

În opinia Vicepreședintelui Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, orice decizie economică, mai ales una care vizează salariile bugetarilor, trebuie să fie luată după ce s-a analizat sustenabilitatea și viabilitatea propunerii. Eu sunt de acord că sunt foarte importante salariile profesorilor, medicilor, polițiștilor. La fel de important este însă ca orice decizie care afectează aceste salarii să fie sustenabilă. Trebuie să aflăm foarte clar dacă este posibil să fie crescute acum salariile bugetarilor și mai ales cu un asemenea procent, a mai afirmat Valeria Schelean în cadrul emisiunii de la B1 TV.

PNL a propus data de 17 august pentru consultări cu partidele politice parlamentare pentru a vedea dacă măsurile de relaxare fiscală sunt sustenabile. Din echipa de negocieri a PNL fac parte Cătălin Predoiu, Eugen Nicolăescu, Marian Petrache. Mandatul echipei de negociere este să angajeze discuții și să exprime principii susținute de PNL pe tema macrostabilității economice a României.În viziunea liberalilor, primele discuții să vizeze Codul fiscal, Legea salarizării în sectorul de stat și acordul cu FMI, unde nu există în acest moment o poziție clară a Guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.