Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeria Schelean (PNL): Întoarcerea Codul Fiscal, consecință a lipsei de încredere în Guvern

valeria schelean

Deputatul PNL Valeria Schelean a declarat că decizia lui Klaus Iohannis de a întoarce Codul Fiscal în Parlament este generată de lipsa de încredere pe care șeful statului o are în competența Guvernului, în condițiile în care Executivul nu a explicat de unde va avea bani să acopere toate măsurile de relaxare fiscală.

“Eu cred că întoarcerea Codului Fiscal în Parlament are legătură cu încrederea pe care Președintele României o are în competența Guvernului, pentru că în primul și în primul rând Guvernul trebuie să ne arate care sunt măsurile compensatorii pentru creșterea gradului de colectare. Întoarcerea acestui Cod în Parlament are legătură cu Guvernul României, nu cu votul pe care l-au exprimat parlmentarii. Au fost specialiști care au atras atenția că acest Cod Fiscal și măsurile care sunt propuse, deși sunt măsuri de relaxare fiscală, ele nu pot fi aplicate din motive ce țin de gradul de colectare la bugetul de stat. Asta este problema cu care ne confruntăm”, a declarat Valeria Schelean, în cadrul unei emisiuni de la Digi24.

Deputatul PNL a comentat și asupra boicotului PSD la negocierile inițiate de PNL, la care a achiesat ulterior și UNPR, spunând că și-ar fi dorit ca PSD să dea dovadă de maturitate politică și a mai afirmat că în condițiile în care și UNPR a susținut necesitatea unor cosultări, este posibil ca forma trimisă spre promulgare a Codului Fiscal să fie diferită de forma votată inițial.

“În materie de Cod Fiscal ideea este de a aduce la masa discuțiilor specialișit pe domeniul de specialitate. Eu cred că în măsura în care au existat aceste semnale de alarmă trase de specialiști din cadrul BNR sau Consiliul Fiscal, cred că este cazul să ne așezăm la masa unor discuții și PSD trebuie să dea dovadă de maturitate pe subiecte care până la urmă țin de interesul național”, a mai afirmat Schelean.

Rugată să comenteze asupra ce speră PNL să obțină de pe urma colaborării cu UNPR pe marginea cosultărilor la Codul Fiscal, Vicepreședintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaților a spus că își dorește să vadă finalitatea acestei colaborări politice la votul pentru următoarea moțiune de cenzură.

“Ce sperăm din colaborarea cu UNPR este ca atunci când vom introduce o moțiune de cenzură, UNPR să facă ca și în celelalte momente din Parlament și să arate că interesul național primează și să voteze și să susțină moțiunea de cenzură pe care o va introduce PNL împotriva Guvernului Ponta”, a explicat Valeria Schelean în cadrul aceleiași emisiuni televizate.

Deputatul PNL și-a exprimat speranța ca, în cele din urmă, și PSD să se alăture acestor consultări: “Eu sper ca până la data programată a negocierilor, 20 august, să ni se alăture inclusiv PSD-ul, pentru că pe aceste subiecte care interesează întreaga țară nu cred că este cazul să facem discuție politică, ci trebuie să discutăm concret cu specialiștii în domeniu care sunt măsurile care pot fi aplicate, cum poate fi aplicat acest Cod Fiscal și care sunt neregulile și neajunsurile acestui proiect de lege și cum poate fi el modificat în acest moment”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.