Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeria Schelean (PNL): ordin de protecție în 72 de ore pentru victimele violenței domestice

valeria schelean

Victimele violenței în familie vor putea beneficia mai repede de protecția generată de emiterea unui ordin de protecție, dacă proiectul de lege introdus de deputatul PNL Valeria Schelean va fi susținut, prin vot, de ceilalți parlamentari.

Concret, Valeria Schelean propune ca cererea referitoare la emiterea ordinului de protecție sa se judece în termen de cel mult 72 de ore de la depunerea cererii. Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie, a instituit instrumentul ordinului de protecție pentru victimele violențelor domestice, dar din analiza practicii instanțelor s-au constatat anumite deficiențe și neconcordanțe ale aplicării reglementărilor din lege, ceea ce face ca durata medie a judecării acestor cereri să fie extrem de mare.

“Raportul Inspecției Judiciare a CSM referitor la emiterea ordinului de protecție, studiile societății civile, precum și practica, toate demonstrează că există cazuri în care aceste ordine de protecție se emit după zeci, chiar sute de zile de la depunerea cererii. În aceste condiții, instrumentul devenea inutil în a asigura protecția femeilor care au nevoie de ajutor pentru a se rupe de o relație abuzivă. În urma colaborării cu Asociația Necuvinte am identificat acestă soluție ca fiind cea mai fezabilă în acest moment: emiterea ordinului de protecție în cel mult 72 de ore de la depunerea cererii și contez pe susținerea tuturor colegelor și colegilor parlamentari în a vota pentru siguranța femeilor”, a declarat Valeria Schelean.

Deputatul PNL și-a concentrat activitatea parlamentară, în ultimele 2-3 luni, asupra flagelului violenței în familie, printr-o serie întreagă de declarații politice și întrebări și interpelări adresate reprezentanților Guvernului referitor la combaterea și prevenirea acestui fenomen.

Legea poate fi consultată aici

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.