Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeriu Gheorghiță a explicat de ce nu vaccinează România mai multe persoane

Spitalul Militar Central
Valeriu Gheorghita

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, susține că statul român vaccinează în ritmul actual, deoarece doar de atâtea doze dispune. Precizarea vine în contextul în care românii au manifestat un real interes pentru vaccinare, doar că nu sunt doze pentru toți în momentul de față.

Citește și: VIDEO - Moment CRUCIAL înainte de începerea școlilor - ziua în care se ia decizia finală! Klaus Iohannis: 'Vom face o reevaluare'

„Nu sunt doze pentru că există un calendar de livrare de la Comisia Europeană cu fiecare companie. Cu Pfizer presupune să primim săptămânal procent din numărul de doze contracatate. Pentru ianuarie aveam 150.000. Din acest punct de vedere trebuie să fim în concordanță cu numărul de doze.

Vă spun ceea ce am făcut noi. Celelalte țări n-au păstrat doza de rapel și au folosit tot ce au avut. Compania Pfizer ne-a anunțat că numărul dozelor va fi mai mic cu 40%... Țări precum Danemarca au o reală problemă: nu mai au rapel. Însă recomandările ar fi ca vaccinul să fie în jurul zilei de 21. Au ales să folosească tot ce a venit, tocmai pentru a grăbi procesul”, a spus Valeriu Gheorghiță la Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.