Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeriu Gheorghiţă anunță, în sfârșit, o decizie SALVATOARE, care trebuia deja aplicată: 'Profesorii ar putea fi vaccinaţi prioritar, prin echipe mobile'

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare

Profesorii ar putea fi vaccinaţi cu prioritate, prin echipe mobile, anunță coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă. Vaccinarea profesorilor ar putea avea loc în sălile de sport.

Valeriu Gheorghiţă a declarat, vineri, la Antena 3, că au existat mai multe discuții despre vaccinarea cu prioritate a profesorilor, însă din cauza limitării numărului de doze pe care le-a primit România nu s-a putut pune în practică.

Citește și: Rareș Bogdan: ‘Și-a bătut joc de bieții oameni! Am cerut autorităților islandeze să ia urgent măsuri’

„Am primit mai puţin cu 93.000 de doze în săptămâna 18-24 ianuarie (...), scenariul nu a mai putut fi pus în aplicare, având în vedere şi reprogramările”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

În acest moment, autoritățile analizează posibilitatea vaccinării personalului din învățământ cu prioritate prin echipe mobile.

Citește și: Mihai Tudose, ironic la adresa lui Florin Cîțu: ‘A și deschis șampania, doar-doar pocnitura va abate atenția de la tăierile de care s-a apucat cu râvnă sadică’

Se urmărește, în primul rând, vaccinarea cadrelor didactice care sunt „la interfața directă cu elevii”, a personalului din creșe și grădinițe.

De asemenea, autoritățile analizează locația cea mai potrivită: ar putea fi chiar în sălile de sport sau în inspectoratele școlare.

Citește și: Sorin Cîmpeanu: ‘18% din școlile din România au cabinet medical. Unde nu e cabinet medical și personal medical, nu au de ce să ajungă teste antigen în școli’

Întrebat când se va întâmpla acest lucru, coordonatorul campaniei de vaccinare a răspuns că sunt șanse din 1 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.