Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeriu Gheorghiță, cifre la cald: Numărul persoanelor vaccinate, în creștere după ce s-a introdus posibilitatea vaccinării fără programare

Facebook
Valeriu Gheorghiță

Numărul persoanelor vaccinate a crescut cu 30% după data de 7 mai, când s-a introdus posibilitatea ca vaccinarea să se facă direct prin prezentarea la centrul de vaccinare, fără ca programarea prealabilă în platformă să mai fie obligatorie, a declarat marți dimineață medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță a subliniat că este vorba doar de câteva zile și poate fi devreme pentru a trage concluzii, însă cifrele arată o creștere de 30%.

De asemenea, peste 700 de medici de familie au primit dozele de vaccin împotriva COVID-19, iar în acest moment se vaccinează în peste 300 de cabinete ale medicilor de familie din 28 de județe ale țării, a anunțat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

„Astăzi, 11 mai, aproximativ 738 de medici de familie au recepționat doze de vaccin împotriva COVID-19 și se vaccinează în 372 de cabinete, în acest moment, în 38 de județe plus municipiul București. Practic, doar în Botoșani, Ilfov și Vrancea încă nu a început, efectiv, activitatea de vaccinare”, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

În ceea ce privește tipul de vaccin anti-COVID-19 care este administrat de medicii de familie, Gheorghiță a precizat: ”În total, au fost recepționate în cabinetele de medicină de familie, 30.330 de doze de vaccin, din care 26.340 sunt Johnson&Johnson și au fost administrate 5.695 de doze; 2.670 de doze de la compania AstraZeneca, și au fost administrate 733 de doze; și 1.230 de doze de la compania Moderna, și au fost utilizate 321 de doze”.

Valeriu Gheorghiță a anunțat că 19.272 de persoane s-au vaccinat la Maratonul de vaccinare din spitalele militare din țară. Astăzi este ultima zi a maratonului.
„Până la acest moment s-au vaccinat 19272 de persoane. Azi e ultima zi în care se desfășoară acest maraton, astfel încât estimăm că se vor vaccina peste 20.000 de persoane cu prezentare directă”, conchide coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVI-19.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.