Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeriu Gheorghiță DĂ DE PĂMÂNT cu medicii care fac vaccinări la chiuvetă: șeful CNCAV îi vrea la PUȘCĂRIE

Facebook
Valeriu Gheorghiță

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat, joi, că implicarea cadrelor medicale în eliberarea de certificate de vaccinare false – sub diferite forme – este ”de netolerat, de neacceptat şi de neînţeles”. ”Sper ca fiecare persoană care s-a dezis de la profesia medicală şi de la ce a fost învăţat să plătească pentru asta”, afirmă medicul.

Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, cum se poate lupta împotriva cadrelor medicale implicate în eliberarea de certificate de vaccinare false şi a răspuns: ”Foarte greu, aceasta este realitatea. Luptăm foarte greu (...) eu sper ca fiecare persoană care a făcut şi s-a dezis de la profesia medicală şi de la ce a fost învăţat să plătească pentru asta. Cer întregului corp medical să se delimiteze de astfel de persane care aruncă cu noroi în toată munca oamenilor (...) o muncă uriaşă, cu pierderi uriaşe. Este de netolerat, de neacceptat şi de neînţeles”. Medicul speră ca toţi care s-au pretat la astfel de fapte să fie pedepsiţi. ”Sper să fie pedepsiţi şi am certitudinea că instituţiile statului îşi vor face datoria şi vor aplica litera legii pentru fiecare caz pentru că nu cred că cineva are o explicaţie logică pentru aceste lucruri”, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă. O asistentă medicală din judeţul Gorj a fost reţinută pentru 24 de ore, fiind suspectată că a luat mită de la cel puţin 22 de persoane pentru a le elibera adeverinţe de vaccinare, fără ca persoanele să fi fost imunizate.

Femeia, responsabilă cu vaccinarea celor dintr-o comună care cereau acest lucru la medicul de familie, primea între 500 şi 2.000 de lei pentru adeverinţele eliberate în fals. Unii dintre cei care au primit documentele nici nu se prezentau la cabinet. Recent, Ministerul Afacerilor Interne preciza că un număr de 366 de dosare penale sunt în lucru, privind posibile fraude înregistrate în procesul de eliberare a peste 1.100 de certificate şi adeverinţe de vaccinare. În aceste dosare sunt cercetate 868 de persoane, a anunţat, vineri, MAI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.