Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeriu Gheorghiţă, de acord cu certificatul COVID: Este necesar pentru a limita impactul infecţiei cu SARS-CoV-2, mai ales în contextul apariţiei Omicron

Guvernul Romaniei
Valeriu Gheorghita

Certificatul COVID este necesar pentru a limita impactul infecţiei cu SARS-CoV-2 la nivelul populaţional, mai ales în contextul apariţiei variantei Omicron, a subliniat, joi, preşedintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiţă, potrivit Agerpres.

"Este cât se poate de evidentă necesitatea certificatului. Obiectivul lui, cel puţin în perspectiva circulaţiei variantei Omicron, care este foarte probabil că va deveni dominantă, certificatul COVID va avea ca scop evitarea cazurilor grave de îmbolnăvire şi a presiunii pe spitale, pentru că, în lipsa celorlalte măsuri, cum ar fi masca de protecţie şi celelalte măsuri nefarmaceutice, este evident că doar vaccinarea nu poate să stopeze, să blocheze circulaţia virusului, circulaţia variantei Omicron. Şi atunci, rolul certificatului COVID este acela de a reduce riscul de înregistrare a unor cazuri severe de îmbolnăvire", a explicat Gheorghiţă într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că rămâne de văzut care vor fi datele ştiinţifice legate de transmiterea de la o persoană care este vaccinată sau trecută prin boală a variantei Omicron, atât pentru cei vaccinaţi cu ultima schemă, cât şi pentru cei care au şi doza de booster efectuată.

"Aici sunt încă date care lipsesc şi tocmai din acest motiv este important ca nivelul nostru de precauţie să fie cât se poate de ridicat. Este nevoie de acest certificat digital, de acest certificat COVID, tocmai pentru a limita impactul infecţiei cu SARS-CoV-2 la nivel populaţional - şi aici vorbim de impact pe sănătatea publică, presiunea pe spitale, absenteism de la locul de muncă", a explicat preşedintele CNCAV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.