Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeriu Gheorghiță, despre valul de reacții adverse după vaccinare: 'Toate cazurile sunt investigate'

Guvernul Romaniei
Valeriu Gheorghita

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a vorbit, pentru B1 TV despre raportarea reacțiilor adverse după vaccinare.

''Raportarea și monitorizarea reacțiilor adverse trebuie făcută de profesioniștii din sănătate. Ori de câte ori un cadru medical este la interfanța cu un pacient care are un istoric de vaccinare și prezintă anumite simptome, trebuie să facă acea raportare de reacții adverse pentru că una este când preluăm date furnizate de o persoană, de un beneficiar și alta este când preluăm aceste date de la profesioniștii din sănătate.Investigarea acestor rreacții adverse se face mult mai facil și mult mai ușor preluând datele de la profesioniștii din sănătate. Clar vobim de o subraportare, dar în mod desosebit pe reacțiile locale, cele comune, minore, care sunt la locul de administrare(disconfort local, durere, poate tumefacție). Aceste lucruri sunt convins că sunt subraportate și această concluzie am tras-o alături de colegii mei uitându-ne la frecvența reacțiilor adverse raportate și menționate în prospect față de ce avem în realitate.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis vrea restricții mai dure pentru București, în weekend: ‘Vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine și pentru mall-uri’

Noi am făcut câteva demersuri în acest sens(raportarea reacțiilor adverse). Pe pagina RO Vaccinare, pe platoforma de vaccinare există un link exact către raportarea reacțiilor adverse pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului. În centrele de vaccinare există acele QR coduri afișate care în momentul în care sunt scanate îți deschid pagina de raportare a reacțiilor adverse", a spus Valeriu Gheorghiță.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.