Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeriu Gheorghiță îi ceartă pe medicii care dau certificate false: 'Decredibilizează corpul medical în ansamblul lui'

Spatiul Medical
Valeriu Gheorghita

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că personalul medical care primeşte cereri pentru eliberarea de certificate de vaccinare false trebuie să anunţe autorităţile şi în special poliţia, precizând că oamenii care fac astfel de solicitări nu înţeleg beneficiile vaccinării şi nu percep realitatea în care ne aflăm. Gheorghiţă a declarat duminică seara, la Digi 24, că cei care solicită astfel de certificate false de vaccinare sunt cei care nu respectă măsurile de prevenţie şi ignoră recomandările medicale, relatează News.ro.

“Oamenii uită faptul că dând aceşti bani, practic cu 100 de euro îşi cumpără riscul de a se îmbolnăvi, riscul de a ajunge în Terapie Intensivă şi chiar şi riscul de a deceda. Pentru că cei care solicită astfel de certificate false de vaccinare sunt tocmai cei care nu cred în beneficiile vaccinări, sunt tocmai cei care au cea mai mare probabilitate să nu respecte măsurile de prevenţie, care ignoră complet recomandările medicale, autorităţile şi pot să spun că sunt chiar un pericol pentru cei din jurul lor tocmai pentru că ei au un comportament la risc, riscă să se infecteze şi la rândul lor să îi contamineze pe cei din jur”, a afirmat Gheorghiţă.

El a menţionat că astfel de gesturi nu fac decât să decredibilizeze corpul medical.

“Astfel de gesturi nu fac decât să decredibilizeze corpul medical în ansamblul lui şi din acest punct de vedere trebuie să înţelegem că aceste situaţii punctuale sunt de netolerat şi noi, ca personal medical, şi corp medical care de atâtea luni de pandemie suntem implicaţi în controlul şi în a asigura asistenţa medicală pacienţilor care sunt diagnosticaţi cu infecţie Sars-COV-2 nu cred că merită nimeni un astfel de gest care să decredibilizeze, care să pună sub semnul întrebării prestigiul, profesionalismul colegilor noştri medici, atât medici de familie, cât şi medici din spitale sau din centrele de vaccinare”, a mai transmis coordonatorul campaniei de vaccinare.

Gheorghiţă a afirmat că personalul medical care primeşte astfel de solicitări trebuie să anunţe poliţia.

“Atât personalul medical care primeşte astfel de solicitări cred că trebuie să anunţe autorităţile, în special poliţia pentru aceste tentative de fals şi uz de fals, de instigare la fals şi uz de fals pentru că oamenii nu înţeleg de fapt beneficiile vaccinări şi nu percep realitatea în care noi ne aflăm. Suntem în plină pandemie, la peste o mie de cazuri în fiecare zi”, a mai transmis Valeriu Gheorghiţă.

Vezi și: 868 cazuri NOI de coronavirus în România: tot mai MULȚI români ajung la ATI .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.