Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeriu Gheorghiță: 'Lucrurile au revenit la normal. Avem peste 300.000 de persoane vaccinate cu AstraZeneca'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam vaccin astrazeneca

Colonelul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a spus, miercuri seară, la B1 TV, că sute de mii de români s-au vaccinat deja cu AstraZeneca.

"Din data de 15 februarie, de când a început campania de vaccinare cu vaccinul de la AstraZeneca, avem astăzi peste 300.000 de persoane vaccinate, iar numărul mediu de persoane care sunt programate zilnic din 25 martie este în jur de 9.000 de persone pe zi. A fost, într-adevăr în perioada 11-18 martie, până când Agenția Europeană a Medicamentului a finalizat acea analiză în detaliu a cazurilor raportate și centralizate la nivel european, un semnal destul de crescut de neîncredere, mare parte dintre persoane au decis să anuleze programările care erau deja făcute, erau peste 80.000 de anulări în acea perioadă, însă în momentul de față, lucrurile au revenit la normal, oamenii se prezintă în centrele de vaccinare conform programărilor, sunt centre de vaccinare cu AstraZeneca, care au deja liste de așteptare pentru vaccinare. În momentul de față, am ajuns la normalitate însă, categoric este nevoie de continuarea informării și a comunicărilor pe tema tuturor vaccinurilor, nu numai pe tema vaccinului AstraZeneca.

Citește și: Florin Roman s-a săturat de Vlad Voiculescu: ‘Ori ești solidar cu oamenii și cu deciziile Guvernului, ori pleci’ .

Ori de câte ori un cadru medical este la interfața cu un pacient care prezintă simptome, trebuie raportate reacțiile adverse. Avem o subraportare pe reacțiile comune. Toate cazurile de reacții adverse sunt investigate", a spus Valeriu Gheorghiță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.