Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeriu Steriu: 'Ne propunem să fim al treilea partid în ţară şi să facem o Românie mai mare'

Preşedintele executiv al PMP, Valeriu Steriu, a declarat miercuri, la Oradea, că PMP vrea să obţină un procent de peste 10% în alegerile parlamentare şi să devină al treilea partid în ţară. "Ne propunem să fim al treilea partid în ţară, ca număr de voturi. PMP-ul este, la ora actuală, în sondaje şi va rămâne, după 11 decembrie, al treilea partid în ţară cu o cifră, sperăm, de peste 10%. Pentru că oamenii au înţeles în ultimele luni despre necesitatea de a avea politicieni experimentaţi, politicieni care au demonstrat, în urmă, lucruri, în perioade dificile. Şi aşa cum America a avut de ales, ca preşedinţi, oameni cu experienţă de 69 sau 70 de ani, fără să comenteze nimeni, sunt convins că PMP-ul, deşi e un partid tânăr cu lideri însă experimentaţi şi mai ales un preşedinte experimentat, va putea să dea încrederea în perioada în perioada următoare că asigurăm patru ani de stabilitate României, atât de necesară în momentele în care Marea Britanie părăseşte Uniunea Europeană, iar alte state vor să se facă dintr-unul trei", a declarat, pentru Agerpres, Valeriu Steriu.

Acesta a subliniat că PMP este singurul partid care susţine şi militează pentru unirea României cu Republica Moldova. "România este singurul stat din Europa care îşi propune să fie mai mare, şi anume să se unească cu Moldova, respectând toate regulile diplomatice şi asigurând pe toţi cei care sunt azi între marile puteri ale lumii că această consolidare este constructivă şi în beneficiul păcii în Europa şi în lume", a mai spus Steriu. În discursul rostit la lansarea candidaţilor PMP Bihor, Steriu a vorbit, de asemenea, despre acest proiect, subliniind că crede foarte mult în acesta, pentru că "ne poate face o ţară mult mai puternică" şi care ar putea deveni "a cincea putere agricolă a Europei".

"Dar este absolut necesar şi e un proiect care arată că avem o viziune, pentru următorii zece ani, pentru România. Dacă în urmă cu 20 de ani, marii politicieni ai României din acel moment au avut viziunea ca România să devină stat NATO, stat al Uniunii Europene şi s-a mers cu voinţă politică pe aceste proiecte, astăzi, în afară de noi, cei din PMP, nu avem acest proiect în alte partide. Poate că e curajos, poate că deranjează a ne uni cu Moldova, dar 48,5% din moldoveni, acum trei săptămâni, au votat în această direcţie. Probabil că data viitoare vor fi peste 50%,' a spus Valeriu Steriu.

PMP Bihor şi-a lansat miercuri seară, în Casa de Cultură a Sindicatelor, candidaţii la alegerile parlamentare. Cap de listă la Camera Deputaţilor este preşedintele filialei judeţene, deputatul Ioan Hulea, iar la Senat pe primul loc se află medicul Paul Purea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.