Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeriu Steriu, reacție după declarațiile lui Tăriceanu: 'Sunt convins că Dăncilă intră în turul doi'. Ce spune despre ruperea coaliției PSD-ALDE

Valeriu Steriu

Deputatul PSD Valeriu Steriu consideră că la toamnă coaliția PSD-ALDE va rămâne. Acesta a mai spus că dacă liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu va dori să intre în alegerile prezidențiale, îi urează succes, dar în ultimii 25 de ani candidatul PSD la prezidențiale a fost mereu membru al partidului.

"Această coaliție (PSD-ALDE-n.red.) a mers foarte bine. Chiar și zilele trecute ați văzut momentul acesta al înlocuirii unui ministru s-a petrecut foarte corect și foarte limpede. Mă îndoiesc că la toamnă vom avea o altă coaliție, deși am văzut foarte mulți adversari politici care împing în această direcție. Sunt convins că domnul Tăriceanu are maturitatea necesară. Dacă va dori să continue cursa aceasta prezidențială, nu avem decât să-l aplaudăm și să-i urăm succes, dar în ceea ce înseamnă candidatul PSD, de 25 de ani acesta întotdeauna a fost un membru al partidului", a declarat, joi, pentru RFI, deputatul PSD Valeriu Steriu, conform Mediafax.

Acesta a mai spus că PSD va intra în turul doi al alegerilor prezidențiale: "Sunt convins că vom intra, nu are cine altcineva să intre în clipa de față".

Valeriu Steriu o susține pe Viorica Dăncilă pentru a candida la prezidențiale, ea putând intra cu 30% dintre voturi în turul doi al alegerilor.

Niculae Bădălău îl pune la pământ pe Adrian Țuțuianu: 'Cred că avea o problemă psihică'. Afirmațiile care l-au revoltat pe ministrul Economiei

"Sunt convins că doamna Viorica Dăncilă intră în turul doi, mai departe nu merg cu nici un fel de presupunere (...). Alegeri pentru un singur candidat, bine organizate, bine strunite și mai ales verificate foarte atent și pe ziua votului, ceea ce nu s-a întâmplat la alegerile pentru PE pot duce fără nici un fel de probleme candidatul PSD-ului cu peste 30% în turul doi. A crescut foarte mult de când a preluat partidul, în ultimele săptămâni. Maturitatea pe care a atins-o cred că o recomandă și cred că dacă i-ar fi pus întrebarea cu două săptămâni înainte de a deveni primul-ministru al României, ar fi răspuns la fel. Este un aspect care ține de modestie și de elemente personale de bun simț", a mai declarat social-democratul.

Întrebat de RFI dacă Viorica Dăncilă a fost apreciată public și în perioada când Liviu Dragnea a fost președintele partidului, Steriu a afirmat: "Sunt foarte mulți oameni care au fost în acea perioadă destul de reținuți în a se exprima, nu neapărat datorită unei lipse de curaj, ci mai degrabă aș putea spune o prioritizare a unor lucruri".

Mihai Fifor a declarat că marți va avea loc Comitetul Executiv, precizând că la finalul ședinței va fi anunțat candidatul PSD la prezidențiale. Referitor la sondaje, acesta a spus că Gabriela Firea a fost măsurată ca posibil candidat la Primăria Generală, iar Viorica Dăncilă ca lider al partidului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.