Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeriu Stoica intervine în războiul Tudorel Toader-Augustin Lazăr! Avertisment dur pentru procurorul general: "Lucrurile par să fie destul de greu de oprit'

valeriu stoica

Fostul ministru al Justiției Valeriu Stoica a reacționat după ce Tudorel Toader a cerut demiterea procurorului general Augustin Lazăr.

Valeriu Stoica e de părere că se încearcă fragilizarea statului de drept: „Acest demers trebuie analizat fără patimă şi încercând să ne îndepărtăm puţin de contextul emoţional care este într-adevăr foarte intens. O analiză rece şi lucidă ne îndeamnă să vedem dincolo de acest demers ceea ce constituie fragilizarea unor reguli ale statului de drept în ultima perioadă (...). Este vorba de cristalizarea unor reguli care păreau să fie deja solide ca urmare a ceea ce s-a întâmplat în ultimii 10-15 ani, prin concursul tuturor forţelor politice din România. Din păcate, în ultimii doi ani, acest câştig realizat în ultimii 10-15 ani şi ca urmare a sprijinului UE şi ca urmare a sprijinului unor instituţii similare din ţările din vest, toate aceste lucruri riscă să fie fragilizate şi să fie puse în pericol”, a spus fostul ministru al Justiției la RFI.

Victor Ponta s-a dezlănțuit: 'România nu a învăţat nimic'. Acuzații grave la trei ani de la tragedia din clubul Colectiv

Întrebat ce soluţii juridice există pentru o eventuală blocare a revocării lui Augustin Lazăr, fostul ministru al Justiţiei a afirmat că demiterea procurorului general pare greu de oprit: „Dacă mă gândesc la precedentul legat de demersul anterior al Ministerului Justiţiei într-un caz asemănător, lucrurile par să fie destul de greu de oprit. Mai întâi, este vorba de avizul CSM, care ar trebui să fie luat în seamă, chiar dacă nu este obligatoriu. Am văzut însă că în cazul precedent nu a fost luat în seamă acest aviz al CSM. După aceea, este vorba de atribuţia pe care o are preşedintele României în acest proces de promovare şi de revocare a magistraţilor, inclusiv a celor care deţin funcţii de conducere în Ministerul Public. Se vede încă o dată că soluţia de a partaja aceste atribuţii între diferite autorităţi este foarte bună (...). Sper că şi CCR nu va face în continuare să concentreze anumite atribuţii la nivelul ministrului Justiţiei în ceea ce priveşte cariera magistraţilor”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.