Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeriu Stoica sfătuiește PNL să nu accepte o mișcare tip Putin – Medvedev

valeriu stoica

Fostul președinte PNL Valeriu Stoica a declarat la Aleph News că liberalii ar trebui să-l sacrifice pe Florin Cîțu, altfel există riscul ca electoratul PNL să se îndrepte spre un USR PLUS aflat în opoziție.

- „Am asistat la o dinamitare a coaliției parlamentare. Este o idee dezastruoasă să rămână Cîțu chiar dacă piere lumea. În politică și în viață, cel mai grav este să ignori realitatea, să n-o vezi, sau dacă o vezi să n-o recunoști așa cum este. Când ești orb în fața realității, trăiești într-o lume paralelă, nu mai ai cum să fii eficient în acel moment. Când nu vezi realitatea, eșecul este garantat. A crede că prin disoluția acestei coaliții, alte soluții sunt posibile înseamnă a nega așteptările și speranțele celor care au ales PNL, USR PLUS și UDMR. Înseamnă a înșela așteptările celor care au crezut că acești 4 ani, 2021-2024, vor fi folosiți pentru a moderniza România, pentru a avea o acțiune coerentă în acord cu instituțiile europene, și o acțiunile care să fie eficace, care să aibă rezultate și-n economie, și-n structura politică a țării, și în instituții și în schimbarea modului de a face politică în România (…)

- „Dacă suntem puși în această alternativă „să rămână Cîțu chiar dacă moare lumea” asta înseamnă că o să murim pentru că nu vedem realitatea. (…) Sper să nu fie gândul că după ce președintele își termină acest al doilea mandat ar trebui să-și garanteze în vreun fel revenirea la conducerea PNL. Toți președinții României nu au mai avut succes în politica internă. O mișcare Putin – Medvedev nu e de conceput într-o democrație constituțională. (…) Eu sper ca Iohannis să nu sacrifice șansa României de dragul unui proiect politic personal. Singura soluție este să se renunțe la Florin Cîțu. Criza politică nu poate fi deblocată decât prin demisia lui Cîțu. Dacă se stă în data de 25 septembrie, PNL va avea un președinte fără credibilitate politică.(…) În firea lucrurilor este ca Florin Cîțu să-și dea demisia. Cu cât trece mai mult timp, cu atât mai multe pagube vor fi pentru PNL și România”

- „Dacă PNL se aliază cu PSD, PNL va fi marele perdant din 2024. Dacă USR PLUS va fi în opoziție până în 2024, s-ar putea ca alegătorii PNL să se îndrepte spre USR PLUS”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.