Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeriu Zgonea, exclus din PSD pentru 'manifestări individualiste'

zgonea

Deputatul Valeriu Zgonea a fost exclus din PSD deoarece a avut manifestări individualiste, nu a respectat displina democratică a partidului și a încălcat mai multe prevederi din Codul de Etică și Conduită al partidului, se arată în hotărârea de excludere din partid a fostului președinte executiv al PSD.

Hotărârea Comitetului Executiv Național al PSD datează din 27 aprilie și este semnată de președintele PSD Liviu Dragnea și secretarul general al partidului Marian Neacșu.

În hotărârea citată se arată că Valeriu Zgonea a declarat „injust” că „partidul se află pe marginea prăpastiei” și a avut manifestări individualiste.

„Analizând situația creată de declarațiile și actiunile publice îndreptate împotriva Partidului Social Democrat precum și manifestările individualiste prin care s-a încercat crearea unui climat de instabilitate și dezbinare în partid, în pragul alegerilor locale din 2016.

Ținând cont de Raportul Comisiei Naționale de Etică, Integritate și Arbitraj din care a rezultat că domnul Valeriu-Ștefan Zgonea nu a respectat disciplină democratică a Partidului Social Democrat, excedând prin acțiunile sale procedura dezbaterii interne în cadrul partidului, apreciind injust și declarând public că "partidul se află pe marginea prăpastiei", nerespectând linia generala a partidului și agenda politica a acestuia”, se arată în hotărârea obținută de Hotnews.

Valeriu Zgonea a fost exclus din PSD pe 27 aprilie cu unanimitate de voturi, după ce l-a criticat pe președintele PSD Liviu Dragnea.

Deputatul a declarat, după condamnarea definitivă a lui Liviu Dragnea în dosarul Referendumul, că acesta ar trebui să plece de la șefia partidului.

PSD trebuie să fie condus de oameni integri, decenți și responsabili. Asta e opinia mea și nu mi-o schimb. Am mai trecut prin astfel de momente. Sunt membru și voi rămâne un membru fidel. Dacă voi fi demis sau mi se retrage sprijinul, mă supun deciziilor lor. Tot ei sunt cei care au decis ca eu să fiu președinte executiv sau președintele Camerei Deputaților”, a spus Zgonea la acea vreme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.