Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valoarea gazului rusesc pentru Republica Moldova va scădea cu 12 dolari în luna aprilie

Moldovagaz
Moldovagaz

Valoarea gazului rusesc pentru Republica Moldova va scădea în luna aprilie de la 339 de dolari la 327 de dolari per mia de metri cubi, a anunţat președintele consiliului de administrație al companiei de distribuție gaze "Moldovagaz", Vadim Ceban, relatează TASS citat de stiripesurse.md

"În aprilie, prețul de cumpărare al gazelor naturale furnizate de "Gazprom" Republicii Moldova, ținând cont de puterea calorică, va fi de 327,27 dolari per mia de metri cubi" - a scris Ceban pe canalul Telegram. Acesta a precizat că întreg volumul de gaze de la furnizorul rus va fi trimis companiei "TiraspolTransGaz" din republica nerecunoscută Transnistria.

În 2022, "Gazprom", care anterior era singurul furnizor de gaze al republicii, și-a redus volumul zilnic de aprovizionare cu 30%. Compania rusă a explicat acest lucru prin probleme tehnice asociate cu tranzitul limitat prin Ucraina, dar Chișinăul a pus criza pe seama holdingului de gaz rusesc. În această situație, malul drept al Republicii Moldova a trecut complet la achiziționarea de combustibil de la furnizorii europeni.

Gazul rusesc din Transnistria este folosit pentru producerea de energie electrică la Centrala Electrică "Moldavskaia GRES", principalul cumpărător al căruia este Republica Moldova. Anterior, compania moldovenească "Energocom" și-a prelungit contractul cu energeticienii din Transnistria până la sfârșitul anului 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.