Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valoarea jucătorilor din principalele campionate de fotbal din Europa va scădea cu 28%, din cauza pandemiei de coronavirus (studiu)

Valoarea totală a jucătorilor din cele mai importante cinci campionate de fotbal din Europa va scădea cu 28%, de la 32,7 miliarde la 23,4 miliarde euro, dacă niciun meci nu se va mai disputa până la sfârşitul lunii iunie, din cauza pandemiei de coronavirus şi niciun contract cu va fi reînnoit, se arată într-un studiu realizat de Centrul internaţional pentru studii sportive (CIES), cu sediul la Neuchatel (Elveţia).

Cel mai afectat club ar fi, în această situaţie, Olympique Marseille, al cărui lot îşi va diminua valoarea cu 37,9 la sută, iar cea mai puţin afectată ar fi tot o grupare din Hexagon, Stade Brest, cu o scădere de doar 11%, în condiţiile în care are opt jucători ale căror contracte se vor încheia la 30 iunie, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Vasile Astărăstoae, fost președinte al Colegiului Medicilor: Nimeni nu știe cu adevărat mortalitatea. OMS a acționat iresponsabil, urmat orbește de guverne

În ceea ce priveşte "granzii" Europei, Inter Milano va suferi o pierdere de 35,7% a valorii fotbaliştilor săi, Bayern Munchen de 33%, Real Madrid de 31,8%, Paris Saint-Germain de 31,4%, iar FC Barcelona de 31,3%.

Studiul a fost realizat ţinându-se cont de mai mulţi factori, precum vârsta jucătorilor, durata contractelor, parcursul carierelor şi performanţele recente. Cea mai mare pierdere se înregistrează în cazul jucătorilor maturi, cu contracte pe termen scurt şi care au jucat mai puţine meciuri în acest sezon decât în cel precedent. Un exemplu în acest sens este francezul Paul Pogba, mijlocaşul lui Manchester United, a cărui valoare va scădea cu aproape 50%, de la 65 milioane la 35 milioane euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.