Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valoarea POR 2014 - 2020 este de 8,2 miliarde de euro

euro

Valoarea finantarii totale a Programului Operational Regional 2014 - 2020 este de 8,2 miliarde euro, mai mare cu 77% comparativ cu cea a POR 2007 - 2013, a declarat ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Liviu Dragnea, marti, la Palatul Parlamentului.

'Vorbim de 8,2 miliarde de euro. În ceea ce priveste stadiul negocierilor cu Comisia Europeana, la aceasta ora negocierile sunt finalizate ca si fond. Nu au fost negocieri foarte simple pentru ca nici nu am vrut sa repetam greselile trecutului (...) care au generat neatingerea unor obiective. (...) Vom avea câteva tipuri noi de investitii: centre de transfer tehnologic, eficienta energetica si în cladiri publice, în iluminat public si masuri pentru mobilitate urbana', a anuntat Dragnea, la cea de a II-a editie a forumului 'Fonduri Europene 2015

- 2020: Noile linii de finantare, noi oportunitati pentru România'.

Ministrul Dezvoltarii a adaugat ca, în ceea ce priveste finantarile pentru dezvoltarea urbana, orasele vor avea acces la aproape 3 miliarde de euro.

'Vom avea pentru toate resedintele de judet o suma dedicata, o sa discutam în comitetul de monitorizare care va fi ea, 40 - 50 de milioane de euro, dar nu le vom spune ca aceasta suma este dedicata total si indiferent ce vor face nu or sa le ia nimeni banii. Introducem competitia si le cerem o strategie de dezvoltare', a explicat ministrul.

Dragnea a mai spus ca noul POR are un sistem de implementare mult simplificat, prin faptul ca se reduce numarul documentelor necesare solicitantului la depunerea cererii de finantare, dar si pentru ca se acorda un punctaj suplimentar proiectelor aflate într-o faza avansata a pregatirii. Totodata se prevede reducerea timpului alocat parcurgerii etapelor procedurale anterioare semnarii contractului, între 5 - 8 luni de la depunerea cererii de finantare.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.