Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valoarea producției agricole a scăzut cu 15,4% în 2020, față de anul precedent

pexel
agricultura

În anul 2020, valoarea producției ramurii agricole a scăzut cu 15,4% comparativ cu anul precedent. Producția vegetală a scăzut cu 21,5%, iar producția animală și serviciile agricole au scăzut cu câte 1,2%, a anunțat luni Institutul Național de Statistică (INS), potrivit mediafax.ro.

Conform INS, în 2020, structura valorii producției ramurii agricole a prezentat modificări semnificative în comparație cu anul precedent.

Astfel, ponderea producției vegetale a fost de 64,9%, cu 5,1 puncte procentuale în scădere față de anul anterior, iar producția animală de 32,9%, cu 4,9 puncte procentuale în creștere față de anul anterior. În ceea ce privește serviciile agricole, acestea au avut o pondere de 2,2%.

În 2020, s-au înregistrat creșteri ale ponderilor valorii producției la: legume, inclusiv pepeni (+4,2 puncte procentuale), fructe și struguri (+3,6 puncte procentuale), plante de nutreț (+1,2 puncte procentuale) și la cartofi (+1,0 puncte procentuale) și au fost raportate scăderi la cereale (-7,6 puncte procentuale), alte grupe de produse (- 1,6 puncte procentuale) și plante uleioase (-0,8 puncte procentuale).

De asemenea, s-au înregistrat creșteri ale valorii producției la ovine și caprine (+0,7 puncte procentuale), produse obținute din prelucrarea laptelui în ferma zootehnică (+0,6 puncte procentuale), bovine (+0,4 puncte procentuale) și alte grupe de produse (+0.2 puncte procentuale) și scăderi la păsări (-1,4 puncte procentuale) și porcine (-0,5 puncte procentuale).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.