Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valoarea tranzacţiilor pe piaţa reglementată a Bursei de la Bucureşti a urcat la 245,28 milioane de lei în această săptămână

bvb

Valoarea tranzacţiilor realizate pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a consemnat o creştere cu 6,3% în perioada 24-28 iunie 2019,comparativ cu săptămâna precedentă, ajungând la 245,28 milioane de lei, în timp ce pe sistemul alternativ de tranzacţionare (AeRO) s-a înregistrat un avans de peste trei ori mai mare, potrivit statisticilor BVB.

În această săptămână au fost realizate pe piaţa principală 10.996 de tranzacţii, cu un volum de 155,04 milioane de acţiuni, iar cea mai bună zi de tranzacţionare a fost joi, 27 iunie, când s-au înregistrat 2.071 tranzacţii cu acţiuni, în valoare totală de 71,34 milioane de lei, informează agerpres.ro.

Citește și: Sorin Grindeanu transmite un mesaj! ‘Te-a fluierat’

Capitalizarea companiilor a crescut uşor în perioada menţionată până la 165,22 miliarde de lei.

În această săptămână, acţiunile Banca Transilvania au generat schimburi de 69,4 milioane de lei, fiind urmate de titlurile Fondului Proprietatea, cu 37,51 milioane de lei, Societatea Energetică Electrica (21,23 milioane de lei), Romgaz (20,20 milioane de lei) şi BRD-Groupe Societe Generale (18,8 milioane de lei).

Citește și: Cozmin Gușă face noi comentarii! ‘Viorica Vasilica Dăncilă s-a impus ca fiind serioasă și tare pe tocuri și a predat ștafeta, ca să râdem de cineva la nivel de PSD’

Acţiunile societăţii Farmaceutica Remedia au consemnat cea mai severă depreciere în perioada menţionată, de 13,49%, secondate de titlurile Transilvania Construcţii (-11,61%) şi Retrasib (-11,54%).

Pe de altă parte, acţiunile societăţii Armătura au câştigat 15,11% în săptămâna 24-28 iunie 2019, SIF Hoteluri SA a încheiat săptămâna cu un plus de 14,78%, iar titlurile Carbochim au urcat cu 12,50%.

Citește și: Adrian Năstase lansează o serie de propuneri! ‘Nu este suficient’

În ceea ce priveşte sistemul alternativ de tranzacţionare (AeRO), s-a înregistrat un rulaj în creştere la 6,46 milioane de lei, de la 2,09 milioane de lei în perioada precedentă. Numărul total al schimburilor a fost de 2.213, în cadrul celor cinci şedinţe fiind tranzacţionate 8,69 milioane acţiuni. Capitalizarea companiilor de pe ATS s-a apreciat la 7,89 miliarde de lei.

De la începutul acestui an, pe toate pieţele administrate de Bursa de la Bucureşti au fost realizate 295.992 tranzacţii, în valoare totală de 5,603 de miliarde de lei.

Citește și: Anunț făcut de Florin Iordache! ‘Putem comunica mult mai bine’

Valoarea medie zilnică de tranzacţionare a fost de 45,92 milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.