Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valul de migranţi şi refugiaţi spre Grecia a scăzut drastic în primele nouă luni ale anului

Keystone / Martial Trezzini
migranti elvetia

Valul de migranţi şi refugiaţi spre Grecia a scăzut drastic în primele nouă luni ale anului, a indicat luni ministrul pentru problema migraţiei, Notis Mitarakis, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Între lunile ianuarie şi septembrie, numărul sosirilor a fost de 12.300, în scădere cu 73% faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, când în Grecia au ajuns aproape 45.000 de migranţi.

În acelaşi interval, numărul cererilor de azil rezolvate (acceptate sau respinse) a crescut cu 83%, a afirmat Mitarakis. În prezent, 3.150 de refugiaţi aşteaptă să fie transferaţi în alte state ale Uniunii Europene.Citește și: După cazul Baranga, jurnalista Ioana Ene Dogioiu îl dă în vileag pe șeful Grupului de Comunicare Strategică: ‘Este o persoană fără diplomă de licență’

Conservatorul Kyriakos Mitsotakis a preluat şefia guvernului grec în iulie 2019, promiţând că va întări controalele la frontiere. În acest an, poliţiştii greci au avut ciocniri cu migranţii care încercau să pătrundă din Turcia, iar paza de coastă elenă a început să patruleze agresiv pe rutele maritime de migraţie.

În plus, Mitsotakis a făcut presiuni ca procesarea cererilor de azil să fie accelerată.

Este însă evident că pandemia de COVID-19 a avut un rol în ce priveşte fluxul de migraţie.

Totuşi, zeci de mii de persoane sunt în continuare blocate pe teritoriul Greciei de când alte state europene şi-au închis frontierele pentru migranţi în martie 2016, în condiţiile în care valul de sosiri a continuat, iar procesarea cererilor de azil durează luni de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.