Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valuri de generali si ofițeri superiori au ieșit la pensie pentru a beneficia de prevederile speciale

Coldea

Scandalul pensiilor speciale ia amploare. După ce Guvernul a decis că e nevoie de o plafonare, aproape 200 de oameni au decis să iasă la pensie.  Din luna decembrie a anului trecut, au profitat de noile reglementări de calcul a pensiei pentru personalul din Armată, Interne și servicii și au trecut în rezervă aproape 70 de generali, cei mai mulți provenind din MApN și MAI, potrivit qmagazine.ro.

Citește și: Decizie fără precedent! Ce cunoscut lanț de hipermarketuri se transformă în mall

Este vorba despre 26 de chestori de Poliție, cu diferite categorii, asimilați generalului. Aceștia au trecut în rezervă în cadrul MAI. De la Ministerul Apărării, din luna decembrie și până la finele lunii iulie au trecut în rezervă 22 de generali (cu una sau mai multe stele). Mulți dintre ei au fost avansați înainte de a fi trecuți în rezervă, astfel că au mai câștigat la pensie câteva sute de lei.

Citește și: PNL le sare în ajutor pensionarilor: Acțiunea de BLOCAJ anunțată de Ludovic Orban

SRI a scos la pensie 10 generali într-o singură zi, pe 31 iulie, însă, pe parcursul anului nu doar Florian Coldea a fost trecut în rezervă, ci încă alți doi generali, astfel numărul total, la SRI, este de 13. STS are patru generali trecuți în rezervă, între ei aflându-se și directorul serviciului, gen. Marcel Opriș. Opriș a fost trecut în rezervă, la cererea sa, dar este foarte probabil să rămână la conducerea STS. Potrivit sursi citate, generalii de la MAI sau de la MApN au pensii între 30.000 și 35.000 de lei, în vreme ce generalii serviciilor secrete pot atinge chiar și 40.000 de lei. La MApN, de pildă, există cazuri de proaspeți generali în rezervă, angajați pe post de consilieri sau experți, cu un salariu de peste 10.000 de lei.

 

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.