Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vameşii au confiscat maşinuţe contrafăcute, în valoare de 300.000 de lei. Aparțineau unei firme ucrainene

autoritatea vamala
masinute contrafacute

Maşinuţe din plastic, cu radiocomandă, în valoare de aproximativ 300.000 de lei, au fost confiscate de către vameși, informează Autoritatea Vamală Română.

"Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud au reţinut 1.760 bucăţi maşinuţe succeptibile de a fi contrafăcute.

Jucăriile au o valoare totală de aproximativ 300.000 lei şi au fost descoperite ca urmare a controlul fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparţinând unei societăţi comerciale cu sediul în Ucraina.

În data de 29 ianuarie 2023, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud - Direcţia Regională Vamală Bucureşti au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparţinând unei societăţi comerciale cu sediul în Ucraina", se arată într-un comunicat de presă.

Mărfurile contrafăcute pot fi periculoase

Jucăriile confiscate sunt susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru mărcile Lamborghini şi Bugatti.

"În conformitate cu reglementările Uniunii Europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile succeptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun", precizează Autoritatea Vamală.

Reprezentanţii instituţiei atrag atenţia asupra faptului că, deşi se pot vinde la preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea şi siguranţa cetăţenilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.