Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vanghelie nu-l vede bine pe Ponta

Primarul suspendat al sectorului 5 nu pare deloc impresionat de cariera guvernamentală a premierului Victor Ponta. Întrebat de jurnaliști dacă îl vede premier pe Ponta și la toamnă, fostul pesedist vedetă a grătarelor și revelioanelor a declarat: ”Eu nu cred că Victor Ponta a fost premier niciodată”.

După care a trecut într-un registru filozofic și a dat câteva scurte rafale de înțelepciune în direcția jurnaliștilor: ”V-am spus că există un ciclu - unii-s mari azi, mâine sunt alţii mari, nu mă mai interesează pe mine. Pe mine poate să mă intereseze ce va urma în politica românească în următorii ani”.

Acuzațiile la adresa sa le consideră o poveste și citează un avocat care a fost și procuror și care i-ar fi spus că dosarul său se aseamănă dosarului lui Ceaușescu.

Vanghelie se consideră o victimă a propriei generozității: ”Am fost acuzat că am primit o clopotniță la o biserică. Am trimis zece camioane de apă la sinistraţii de la Botoşani, s-a numit comisionul meu. Concret, când se va demonstra că am primit ceva eu, pentru mine, atunci pe mine nu ma veţi mai vedea în spaţiul public. Înseamnă că eu nu mai însemn nimic, nu mai valorez nimic”

Întrebat dacă a denunțat pe cineva la DNA, Vanghelie și-a regăsit suflul filozofic, a reînceput să mitralieze înțelepciuni și a făcut apologia gândirii libere: ”Cele mai bune denunţuri sunt cele pe care le spui public. Dacă vreau să spun acum ceva de cineva cred că toţi cetaţenii şi toată lumea va spune că a vrut să spună, că bravo lui, cinste lui sau să mă înjure. Când faci un denunţ scris, înseamnă că nu ai mai gândit tu, ci ai gândit constrâns de împrejurări şi are o altă conotaţie”.

Fostul lider al PSD București nu exclude o nouă candidatură la Primăria sectorului 5 și o condiționează de suportul popular: ”Dacă ei (locuitorii sectorului 5 n.red.) consideră că revilioanele şi tot ce am făcut eu se pot tranforma în zeci de milioane în rechizitoriu şi să mi se pună sechestru pe avere, atunci nu mai revin..”

El a mai spus că a cerut înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pentru că vrea ca totul ”să reintre într-o normalitate”: ”Am cerut control judiciar şi pentru că urmează să devin tată. Am cerut şi pentru că vreau să intru într-o stare de normalitate...”.

Primarul suspendat al sectorului 5 Marian Vanghelie a fost eliberat din arest preventiv în 10 iulie şi este judecat în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, au decis magistraţii instanţei supreme.

Primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost trimis în judecată de DNA, în 7 iulie, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, unele fapte fiind săvârşite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte.

Conform rechizitoriului procurorilor, în perioada 2006 – 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5 din Bucureşti, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi parţial de Laura Ciocan, a cerut şi a primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro, reprezentând un "comision" de 20% din încasări.

"Aceste foloase au fost pretinse şi primite de inculpatul Vanghelie Marian-Daniel pentru a-şi exercita atribuţiile de serviciu atât în vederea atribuirii de către Primăria Sectorului 5 şi serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al Sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziţii publice firmelor controlate de omul de afaceri cât şi pentru a dispune efectuarea plăţii lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală a acestor contracte este de aproximativ 738.019.000 de lei)", conform procurorilor anticorupţie.

Anchetatorii susţin că foloasele necuvenite la care se face referire în rechizitoriu au constat în predarea de sume de bani lichizi, încheierea şi executarea unor contracte, nejustificate din punct de vedere economic, cu societăţi comerciale controlate de către Vanghelie ori în legătură cu care acesta avea un interes personal, în cedarea părţilor sociale şi, implicit, a patrimoniului – unei societăţi comerciale către persoane indicate de edilul suspendat sau în transferul dreptului de proprietate asupra a două vile către o persoană indicată de Marian Vanghelie.

De asemenea, au fost achitate cheltuieli ale campaniilor electorale, au fost oferite ceasuri, s-au încheiat contracte de sponsorizare cu Primăria Sectorului 5 Bucureşti, în vederea susţinerii financiare a organizării unor manifestări publice ce i-au adus capital electoral lui Marian Vanghelie şi au fost achitate sume de bani unor persoane care au întocmit liste cu semnături pentru susţinerea unei candidaturi la alegerile europarlamentare.

MEDIAFAX

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.