Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vântul puternic a alimentat incendii de vegetaţie şi a perturbat traficul aerian în estul Australiei

ITV
incendiu de vegetatie

Vântul puternic a alimentat luni mai multe incendii de vegetaţie din două state din Australia, mii de hectare fiind devastate de flăcările scăpate de sub control, au anunţat reprezentaţi ai departamentului de pompieri, citaţi de Reuters potrivit Agerpres.

Rafalele de vânt au afectat şi unele curse aeriene în Sydney, oraş în care se află cel mai aglomerat aeroport din ţară, unde luni dimineaţă o pistă a fost închisă timp de trei ore, potrivit Air Services Australia.

Izbucnirea incendiilor de vegetaţie în statele Queensland şi Noul Wales de Sud a avut loc mai devreme decât în mod obişnuit în timpul primăverii australe, motiv pentru care au fost emise încă de pe acum avertizări privind riscul producerii unor astfel de evenimente în timpul verii în Australia, între lunile decembrie şi februarie.

Ultimii doi ani au fost marcaţi de secetă, din cauza căreia regiuni întinse au rămas complet uscate.

Izbucnirea incendiilor de vegetaţie ''atât de devreme în timpul sezonului este un eveniment fără precedent'', a declarat Neil Gallant, comisar adjunct al Departamentului de Pompieri şi Intervenţii de Urgenţă din Queensland.

''Dacă aşa este acum, suntem foarte îngrijoraţi că în următoarele câteva luni nu vom avea niciun răgaz din cauza acestor incendii de vegetaţie'', a spus el pentru postul Australian Broadcasting Corp (ABC).

Cinci proprietăţi din Noul Wales de Sud au fost distruse, în timp ce peste 200 locuinţe au fost salvate de ameninţarea flăcărilor, a indicat serviciul rural de pompieri din acest stat.

Biroul de Meteorologie a emis o avertizare privind vântul intens, cu rafale de până la 90 de kilometri la oră, valabilă luni în zona coastei estice a statului Noul Wales de Sud

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.