Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vântul puternic a făcut ravagii în Giurgiu: Zeci de arbori căzuţi de carosabil au blocat drumuri în judeţ; un gard s-a prăbuşit pe o ţeavă de gaze

Inquam Photos / Octav Ganea
vreme acoperis vant

Zeci de arbori căzuţi pe carosabil, elemente de acoperiş ale unor blocuri din municipiu desprinse de vânt au blocat intrarea în scările de bloc, stâlpi de telefonie căzuţi şi un gard care s-a prăbuşit peste o ţeavă de gaze sunt intervenţiile la care echipajele ISU Giurgiu au acţionat în noaptea de vineri spre sâmbătă în judeţ, după ce vremea s-a schimbat brusc, a început să ningă, iar vântul a bătut la rafală cu viteze de peste 60 de kilometri la oră, potrivit Agerpres.

"Detaşamentul Bolintin Deal a intervenit cu o autospecială cu apă şi spumă şi cinci subofiţeri pe DJ 601, în pădurea Malu Spart, după ce mai mulţi copaci au ajuns pe carosabil. Un plop căzut pe carosabil a blocat ambele sensuri de mers între localităţile Singureni si Iepureşti pe DJ 411, a intervenit Garda Mihailesti împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Iepureşti. În municipiul Giurgiu un stâlp de electricitate a făcut flamă şi a fost necesară intervenţia echipajelor ENEL, iar un alt arbore căzut pe carosabil între localităţile Palanca şi Icoana, pe DC 148, a blocat ambele sensuri de mers", a declarat sâmbătă presei purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Florin Neguţ. 

Intervenţiile pompierilor dar şi ale celor de la Wirom au fost necesare după ce un balcon de la un bloc de locuinţe din municipiul Giurgiu a fost în pericol de desprindere, iar elemente de acoperiş desprinse din punctele de fixare ale unui alt acoperiş blocau intrarea într-o scară de bloc în cartierul Policlinică din municipiu.

Citește și: Intervenție dificilă a pompierilor la un incendiu: două persoane au murit

Un stâlp de telefonie căzut pe carosabil în localitatea Buturugeni a blocat un sens de mers pe DJ 412 A, iar un alt arbore căzut pe carosabil a blocat ambele sensuri pe DN 5C între localităţile Găujani şi Pietrişu. 

În localitatea Novaci un brad a căzut pe acoperişul unei case şi a fost degajat de Garda Mihăileşti, iar un arbore căzut pe carosabil pe DJ 601 între Crevedia Mare şi Roata de Jos care bloca ambele sensuri de mers a fost îndepărtat în afara carosabilului de către participanţii la trafic. 

Sâmbătă dimineaţă a fost necesară intervenţia echipajelor Wirom şi ale ISU Giurgiu în localitatea Mihăileşti după ce un gard a căzut peste o ţeavă de gaze şi a fost sesizat miros gaze. 

Pompierii giurgiuveni au mai intervenit şi la Ciorogârla, judeţul Ilfov, după ce mai multe cabluri de telefonie au căzut pe carosabil. 

Sâmbătă dimineaţa în judeţul Giurgiu temperaturile atmosferice sunt apropiate de zero grade Celsius iar stratul de zăpadă măsoară aproximativ cinci centimetri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.