Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vântul puternic a provocat pagube agricultorilor din Dolj: rafalele au distrus culturi și solarii /Foto

agricultura

Vântul puternic a provocat pagube însemnate agricultorilor din judeţul Dolj, primele date trimise din teritoriu către Instituţia Prefectului judeţului arătând că „numeroşi agricultori” sunt afectaţi de vremea rea, în condiţiile în care rafalele au distrus culturi şi solarii. Autorităţile din judeţ vor constitui o comisie de evaluare a pagubelor.

„Până în acest moment Instituţia Prefectului Dolj a primit informări oficiale cu situaţia generată de vântul puternic din localităţile Desa, Călăraşi şi Dăbuleni, dar potrivit informaţiilor furnizate de Direcţia Agricolă Dolj ar mai fi alte 12 localităţi din judeţ afectate. Adresele celor trei UAT-uri menţionează că vântul puternic a produs pagube însemnate legumicultorilor din zonă (solarii distruse total sau parţial, culturi distruse). Ar fi vorba de culturi de căpşuni, cartofi, pepeni verzi şi galbeni, tomate”, informează, miercuri după amiază, Prefectura Dolj, conform News.ro

În condiţiile în care, conform autorităţilor, „numeroşi legumicultori” din judeţ sunt afectaţi, prefectul de Dolj, Dan Diaconu, a emis un Ordin pentru constituirea comisiei de evaluare a pagubelor produse în fenomenelor meteo, comisie care se va deplasa în teren pentru a analiza situaţia fiecărui fermier afectat.

„De asemenea, Dan Diaconu, a luat legătura cu ministrul Agriculturii căruia i-a prezentat situaţia şi i-a solicitat sprijin în acest sens şi a ţinut legătura constant cu reprezentanţii Direcţiei Agricole Dolj pentru a se asigura că sunt urmate demersurile legale ce se impun în astfel de situaţii”; mai transmit oficialii Prefecturii Dolj.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.