Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vânturile violente din Grecia au ucis zeci de mii de păsări migratoare aflate în drumul lor din Africa către nordul Europei

www.livemint.com
pasari mmigratoare

Zeci de mii de păsări migratoare aflate în drumul lor din Africa către nordul Europei au fost găsite moarte în ultimele zile în Grecia din cauza vânturilor violente, au declarat joi ornitologi, relatează AFP, citată de Agerpres.

"În ultimele trei zile din cauza vânturilor violente din nord, în special în Marea Egee, mii de păsări mici (...) au fost găsite moarte sau rănite grav", a declarat Maria Ganoti, responsabil Anima, asociaţia pentru protecţia animalelor sălbatice.

"Este un mare dezastru', a adăugat ea, subliniind că păsările moarte au fost descoperite pe străzile Atenei, pe balcoanele apartamentelor din capitală sau în provincii, la marginea unui lac din apropiere de Nauplion în Peloponez, pe insule în Marea Egee sau în nordul ţării.

Citește și: Un tratament anti-COVID-19 a avut succes la șase pacienți în stare gravă din Israel

Potrivit asociaţiei elene a ornitologilor "noaptea de 5 spre 6 aprilie a fost dezastruoasă pentru păsările migratoare din cauza vânturilor puternice, a temperaturilor scăzute şi a ploii în anumite regiuni ale ţării".

Asociaţia le-a cerut cetăţenilor şi şoferilor "să fie atenţi pe străzile în care apar adesea aceste specii epuizate după ce au parcurs mii de kilometri".

În sud-estul Europei, Grecia serveşte ca punct de trecere pentru sute de mii de păsări migratoare care zboară în fiecare an primăvara sau toamna deasupra Mediteranei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.