Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vânzarea de drone militare în valoare de patru miliarde de dolari către India, aprobată de Statele Unite

npr.org
drone

Guvernul american a aprobat joi vânzarea de drone militare către India în valoare de patru miliarde de dolari, într-un moment în care cele două ţări depun eforturi pentru a-şi consolida cooperarea, inclusiv cea militară, relatează AFP.

Vânzarea a 31 de drone ultra-sofisticate de tip MQ-9B Sky Guardians a fost notificată oficial Congresului, aşa cum prevede legea SUA, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat american, potrivit Agerpres.

Congresul SUA nu a dat încă oficial undă verde vânzării acestor drone fabricate de General Atomics, însă majoritatea aleşilor americani sunt în favoarea apropierii de New Delhi.

"Vânzarea propusă va îmbunătăţi capacitatea Indiei de a face faţă ameninţărilor actuale şi viitoare, permiţându-i să efectueze patrule de supraveghere şi recunoaştere fără pilot pe căile operaţionale maritime", se precizează în comunicat.

Premierul indian Narendra Modi a fost primit la Casa Albă în iunie anul trecut, în timp ce preşedintele Joe Biden s-a deplasat la New Delhi pentru a participa la un summit al ţărilor G20, promovând "parteneriatul puternic şi solid" între cele două ţări.

India face parte din alianţa QUAD, care reuneşte Statele Unite, Australia şi Japonia, pe probleme de securitate.

New Delhi se află în prima linie în faţa ascensiunii Chinei şi este adepta strategiei de multi-aliniere, continuând, de exemplu, să coopereze cu Rusia, izolată de Occident după invazia Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.