Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vânzările auto pe piaţa chineză au scăzut cu 9,4% în octombrie din cauza deficitului global de semiconductori

https://citywireselector.com/news/semiconductor-valuations-make-sector-hard-to-justify-tech-outperformer/a1515871
semiconductori

Vânzările auto pe piaţa chineză au scăzut cu 9,4% în octombrie, a şasea lună de declin consecutiv, din cauza deficitului global de semiconductori şi a problemelor în alimentarea cu energie, care au afectat producţia în cea mai mare piaţă auto din lume, transmit Xinhua şi Reuters, citat de agerpres.

Septembrie şi octombrie, cunoscute ca "septembrie de aur şi octombrie de argint" de specialiştii auto chinezi, erau percepute ca perioadele de vârf ale sezonului pentru vânzări, clienţii revenind în mod tradiţional să facă achiziţii după perioada verii.

Luna trecută, livrările au totalizat 2,33 milioane de vehicule, comparativ cu perioada similară din 2020, a informat Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM).

Deficitul global de semiconductori se va atenua în trimestrul patru din 2021, astfel încât producţia auto a Chinei va creşte gradual, a apreciat Chen Shihua, oficial în cadrul CAAM.

Ca un semn promiţător pentru producătorii auto globali care au investit masiv în China, livrările de automobile electrice şi hibride au crescut cu 135% în octombrie, la 383.000 unităţi.

Luna trecută, Tesla Inc a vândut 54.391 vehicule fabricate în China, uşor mai puţin faţă de cele 56.006 maşini vândute în septembrie, în timp ce Volkswagen AG a vândut în octombrie 12.000 de vehicule electrice.

În octombrie, producătorii chinezi de automobile electrice şi hibride Nio Inc şi Xpeng Inc au vândut pe piaţa internă 3.667 şi, respectiv, 10.138 unităţi.

Companiile auto şi-au extins capacităţile de producţie în China, unde autorităţile promovează automobilele electrice şi hibride pentru a reduce poluarea.

Autorităţile de la Beijing vor ca automobilele electrice şi hibride să reprezinte 20% din totalul vânzărilor auto până în 2025, faţă de aproximativ 5% acum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.