Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vânzările celui mai mare producător mondial de bijuterii, Pandora au depăşit nivelul anterior pandemiei

burrells.co.uk
pandora bijuterii

Pandora, cel mai mare producător mondial de bijuterii, a anunţat marţi că performanţa solidă din Statele Unite a sprijinit creşterea semnificativă a vânzărilor trimestriale, deşi cererea în China a scăzut, transmite Reuters.

Grupul danez, care vrea să-şi întărească brandul în cele mai mari economii mondiale, a informat că vânzările sale totale comparabile au urcat cu 7% în trimestrul doi din 2021, comparativ cu perioada similară din 2019, înaintea pandemiei.

Vânzările trimestriale în SUA au fost mai mult decât duble faţă de anul trecut, înregistrând un avans de 63% faţă de 2019, după ce măsurile masive de sprijin guvernamental au stimulat cererea, potrivit Agerpres.ro.

Datele arată o creştere a cotei de piaţă în Statele Unite, cea mai mare piaţă a Pandora, dar compania a avertizat că expansiunea va încetini în semestrul doi din 2021.

"Ne-am redus aşteptările privind creşterea din SUA în semestrul doi din 2021, dar am îmbunătăţit estimările privind evoluţia din Europa, unde vânzările vor creşte în urma redeschiderii magazinelor", a afirmat pentru Reuters directorul general Alexander Lacik.

Acţiunile Pandora, care au urcat cu aproximativ 25% anul acesta, înregistrau marţi un declin de 1%.

Vânzările în China, cea mai mare piaţă globală de bijuterii, au scăzut cu 13% în trimestrul doi din 2021, comparativ cu perioada similară din 2019.

"Va dura o perioadă până când se vor redresa vânzările pe piaţa chineză, probabil spre finalul anului", a declarat Lacik, adăugând că Pandora va anunţa detalii suplimentare privind repoziţionarea brandului său în China în septembrie.

Marţi, Pandora a informat că va demara un nou program de răscumpărare de acţiuni, după ce mai multe companii europene au anunţat decizii similare, după publicarea unor câştiguri trimestriale solide, în urma redresării economiei.

Fondată în 1982 la Copenhaga, Pandora a devenit o companie multinaţională cu peste 27.000 de angajaţi, dintre care circa jumătate în Thailanda, unde sunt produse bijuteriile sale. Grupul vinde 250.000 de bijuterii pe zi, în special brăţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.