Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vânzările de armament germane în Israel au înregistrat o creștere masivă

cursdeguvernare.ro
armament israel

Aprobarile germane pentru exporturi de armament către Israel au crescut în acest an de aproape zece ori faţă de anul trecut, Berlinul tratând cererile de permise ca o prioritate, de când militanţii Hamas au atacat Israelul luna trecută, a declarat miercuri o sursă guvernamentală germană, citată de Reuters, scrie news.ro.

Începând cu 2 noiembrie, guvernul german a aprobat exportul de echipamente de apărare în valoare de aproape 303 milioane de euro (323 milioane de dolari) către Israel.

Prin comparaţie, în tot anul 2022 au fost aprobate exporturi de armament în valoare de 32 de milioane de euro.

Majoritatea permiselor individuale de export - 185 din 218 - au fost acordate după atacul din 7 octombrie asupra Israelului.

”În urma atacului terorist al Hamas asupra Israelului, cererile pentru exportul de echipamente militare către Israel sunt prioritizate şi aprobate de guvernul federal”, a spus sursa.

Chiar şi cu această creştere, Israelul reprezintă o parte minoră din exporturile militare ale Germaniei, care au totalizat 8,76 miliarde de euro în primele nouă luni ale anului 2023.

Germania furnizează Israelului în primul rând componente pentru sisteme de apărare aeriană şi echipamente de comunicaţii, potrivit agenţiei de presă germană dpa, care a scris pentru prima dată despre aceste cifre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.