Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vânzările de autoturisme Dacia în Europa au luat viteză în luna mai. S-a înregistrat o creștere de aproape 8%

noua dacia sandero

Vânzările de autoturisme Dacia au înregistrat în mai un avans de 7,8% în Europa, iar cota de piaţă a producătorului de automobile a urcat la 4%, de la 3,7% în perioada similară din 2018, conform statisticilor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) publicate marţi.

Datele statistice sunt valabile pentru ţările Uniunii Europene şi cele ale Asociaţiei Europene a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

Citește și: Alianța USR-PLUS, transformată în afacere de familie! Liderul care și-a inclus mătușa în schemă

Numărul înmatriculărilor de autoturisme Dacia în Europa s-a cifrat luna trecută la 58.205 de unităţi, în creştere faţă de mai 2018 (54.000 vehicule).

Grupul francez PSA şi compania germană BMW au raportat în mai o creştere a vânzărilor de 4,1% şi, respectiv, 8%, în timp ce livrările grupului francez Renault şi ale companiei germane Daimler au scăzut cu 4% şi, respectiv, 0,2%. Şi alţi producători auto importanţi au înregistrat scăderi, de la minus 17,9% în cazul Nissan, la minus 4,5% la Ford şi minus 1,9% la grupul Volkswagen.

Citește și: EXCLUSIV Bugetarul care a aruncat în aer sistemul are ordin de restricție! Nu se poate apropia de mama copilului său

În primele cinci luni din acest an, livrările de autoturisme Dacia au înregistrat o creştere de 11,7% în Europa, iar cota de piaţă a producătorului de automobile a urcat la 3,7%, de la 3,2% în perioada similară din 2018. Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat la 256.806 de unităţi, în creştere faţă de perioada ianuarie - mai 2018 (229.863 vehicule).

Grupurile Renault şi Daimler au raportat în primele cinci luni din acest an o scădere a vânzărilor de 0,4%, şi, respectiv, 0,01%, în timp ce PSA şi BMW au raportat o creştere a vânzărilor de 0,4% şi, respectiv, 1,1%. Şi alţi producători auto importanţi au înregistrat scăderi, de la minus 23,7% la Nissan la minus 8,3% la Ford şi minus 2,8% la grupul Volkswagen.

Citește și: Rareș Bogdan spulberă criticile: Nu înseamnă că voi renunța .

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.