Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vânzările de iPhone-uri ale Apple în China au scăzut în primele şase săptămâni din 2024

Apple
iPhone 15

Vânzările de iPhone-uri ale Apple în China au scăzut în primele şase săptămâni din 2024, potrivit unui raport de cercetare realizat de firma Counterpoint, transmite CNBC, potrivit news.ro.

Firma de analiză a afirmat într-o notă de marţi că vânzările de iPhone-uri au scăzut cu 24% în această perioadă, deoarece Apple s-a confruntat cu o concurenţă acerbă din partea firmelor locale de smartphone-uri precum Huawei, Oppo, Vivo şi Xiaomi.

Acţiunile Apple au scăzut cu peste 2% în urma informaţiei.

Apple a fost supusă unei presiuni deosebite din partea gigantului tehnologic chinez Huawei, a cărui afacere cu produse electronice de consum consum îşi revine în China după lansarea smartphone-ului său Mate 60.

âCâteva companii rivale chineze de smartphone-uri au înregistrat, de asemenea, scăderi ale vânzărilor de dispozitive în perioada de şase săptămâni, dar scăderile au fost mai puţin pronunţate decât cele ale Apple.

Livrările de smartphone-uri Oppo au scăzut cu 29% de la an la an, în timp ce Vivo şi Xiaomi au înregistrat scăderi de 15% şi, respectiv, 7%, potrivit Counterpoint Research.

Cele mai performante mărci de smartphone-uri în primele şase săptămâni au fost Huawei şi spinoff-ul său Honor, care s-a desprins din gigantul tehnologic în 2020, ca urmare a sancţiunilor americane.

Livrările de smartphone-uri Huawei au crescut cu 64% de la an la an în primele şase săptămâni din 2024, potrivit Counterpoint Research.

Livrările de telefoane Honor au crescut cu 2%.

Apple se confruntă cu un mediu dificil pe piaţa sa cheie, China. Mai multe tendinţe notabile adaugă presiune, printre care nu în ultimul rând concurenţa intensă din partea producătorilor locali de smartphone-uri chinezi, inclusiv Huawei.

Anul trecut, Huawei a lansat un smartphone numit Mate 60, cu conectivitate 5G. Aceasta a fost o surpriză majoră pentru lume, deoarece guvernul SUA a lovit Huawei cu numeroase sancţiuni în 2019 şi 2020, blocându-i accesul la cipurile cheie şi tehnologia necesară pentru internetul mobil 5G. Cândva cel mai mare jucător de smartphone-uri din lume după volumul vânzărilor, Huawei a fost într-adevăr singurul oponent major al Apple în China când era vorba de dispozitive de ultimă generaţie.

Clienţii au apelat la iPhone-uri, odată ce telefoanele Huawei şi-au pierdut competitivitatea din cauza lipsei 5G şi a lipsei semiconductorilor de ultimă generaţie.

Huawei vede primele semne ale unei renaşteri cu Mate 60.

”Huawei se întoarce încercând să-i recâştige pe cei care au dezertat la iPhone de acum câţiva ani. Există o oarecare eroziune pentru Apple, dar mai mult, alte mărci non-Apple din segmentul premium simt şi presiunea Huawei”, a declarat Neil Shah, analist la Counterpoint Research, pentru CNBC.

Apple a avut, de asemenea, vânzări anormal de mari în ianuarie 2023 faţă de 2024, deoarece oferta s-a mutat în ianuarie după dezastrul fabricii din China din al patrulea trimestru al anului 2022”, a adăugat Shah. Lanţul de aprovizionare al Apple a suferit întreruperi majore la sfârşitul anului 2022 din cauza blocajelor cauzate de Covid-19 în China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.