Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vânzările de mașini Dacia pe piața britanică au crescut ușor în luna septembrie

newmoney.ro
Dacia Jogger

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au crescut cu 4,6% în septembrie, la 225.269 unităţi, în urma majorării cererii pentru vehicule electrice, a anunţat Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite Reuters.

În septembrie, Dacia a vândut 4.064 de vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 5,09% faţă de perioada similară din 2021, când a înmatriculat 3.867 de unităţi.

În topul celor mai bine vândute modele în septembrie se află Nissan Qashqai, Tesla Model Y, Volkswagen Polo, Ford Puma şi Kia Sportage, potrivit Agerpres.

Vânzările de vehicule electrice au crescut cu 16,5% în septembrie, în timp ce livrările de vehicule pe benzină şi motorină au scăzut la 2,8% şi, respectiv, 3,1%. Din 2030, vânzările de maşini noi pe benzină şi motorină vor fi interzise în Marea Britanie.

"Creşterea costurilor cu energia şi inflaţia, pe lângă perturbările din lanţurile de aprovizionare, pun şi mai multă presiune asupra redresării industriei auto în urma pandemiei şi cerem urgent noului premier să abordeze aceste provocări şi să restabilească încrederea şi creşterea sustenabilă", a apreciat directorul general al SMMT, Mike Hawes.

Recent, SMMT a înrăutăţit estimările privind vânzările de maşini noi în Marea Britanie în acest an la 1,72 milioane, faţă de prognoza precedentă, de 1,89 milioane.

În primele nouă luni din acest an, vânzările de maşini noi în Marea Britanie au scăzut cu 8,2%, la 1,20 milioane unităţi.

În perioada ianuarie-septembrie 2022, Dacia a vândut 21.280 vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 60,40% faţă de perioada similară din 2021, când a înmatriculat 13.267 unităţi.

În topul celor mai bine vândute modele în primele nouă luni din acest an se află Vauxhall Corsa, Nissan Qashqai, Ford Puma, Kia Sportage şi MINI.

Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Europa, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.