Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vânzările de vehicule pe piaţa chineză, cea mai mare din lume, a crescut

masini

Vânzările de vehicule pe piaţa chineză, cea mai mare din lume, a crescut

Vânzările de vehicule pe piaţa chineză, cea mai mare din lume, au urcat cu 8,4% în august, la 2,582 milioane de unităţi, arată datele publicate luni de Asociaţia Producătorilor Auto din China, transmit transmit Reuters şi Xinhua, conform Agerpres.

De asemenea, producţia de vehicule a ţării a crescut cu 7,5% în august, la 2,575 milioane de unităţi. Creşterea este o dovadă a succesului politicilor autorităţilor de sprijinire a consumului, după ce în iulie vânzările şi producţia auto au scăzut.

Luna trecută, vânzările de vehicule electrice şi hibride plug-in au crescut cu 27%, în timp ce producţia pe acest segment a înregistrat o expansiune de 22%.

În primele opt luni din 2023, producţia şi vânzările de vehicule pe piaţa chineză au înregistrat creşteri de 7,4% şi, respectiv 8%.

Alte date publicate de Asociaţia Constructorilor de Automobile din China (CPCA) arată că vânzările de automobile au revenit pe creştere în august, comparativ cu perioada similară din 2022, în urma discount-urilor masive şi a stimulentelor fiscale pentru vehicule electrice.

Livrările au crescut luna trecută cu 2,2%, la 1,94 milioane de unităţi, primul avans anual din mai.

În primele opt luni din 2023, vânzările de automobile au urcat cu 1,8%, la 13,38 milioane de unităţi

În urma discount-urilor masive, cota Tesla pe piaţa vehiculelor electrice din China aproape s-a dublat în august, la 13,2%, de la 7,5% în iulie, conform calculelor Reuters pe baza datelor CPCA. Luna trecută, Tesla a vândut pe piaţa chineză 64.694 maşini.

Producătorii auto chinezi continuă să se extindă pe pieţele externe, pe fondul stagnării pieţei interne, exporturile înregistrând o creştere anuală de 31% în august, după un avans de 63% în iulie. La Salonul Auto de la Munchen, gigantul chinez BYD a lansat sedanul electric Seal pentru piaţa din Europa, în timp ce producătorul auto chinez Xpeng a prezentat planuri de extindere pe pieţele europene în 2024.

În august, vânzările de vehicule electrice şi hibride plug-in au crescut cu 34,5%, reprezentând aproximativ 36,9% din totalul vânzărilor de maşini, arată datele CPCA. În primele şase luni din 2023, vânzările pe acest segment au urcat cu 37%, la 3,09 milioane de unităţi.

Recent, autorităţile au anunţat măsuri pentru accelerarea construcţiei de staţii de încărcare pentru vehiculele electrice, pentru a stimula vânzările şi în zonele rurale.

În 2023, CPCA se aşteaptă ca vânzările de vehicule electrice pe piaţa chineză să atingă 8,5 milioane de unităţi, reprezentând 36% din totalul vânzărilor de maşini noi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.