Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Varianta Delta ar putea încheia prematur sezonul de relaxare european. Previziune sumbră făcută de ECDC

nationalgeographic.org
virus coronavirus covid covid-19 vaccin

Varianta Delta a coronavirusului, identificată pentru prima oară în India, se răspândește cu rapiditate în Europa. Deși numărul de cazuri noi de infectare este în scădere pe continent, proporția din cazurile noi generată de varianta Delta este în creștere, relatează Politico.

Cea mai gravă situație este în Regatul Unit, unde varianta Delta este dominantă deja de mai multe săptămâni, eliminând varianta dominantă anterioară, Alfa, cunoscută și ca varianta britanică în trecut.

Conform datelor autorităților britanice, între 7 și 21 iunie, varianta Delta era responsabilă pentru 95% dintre cazurile pozitive eșantionate în Regatul Unit

Dintre cei 514 de oameni care au fost internați cu Covid în spital în Anglia în săptămâna dinainte de 21 iunie, 304 erau nevaccinați. Numărul deceselor zilnice a rămas, însă, scăzut, în ciuda creșterii numărului de cazuri.

De asemenea, Delta a devenit dominantă și în Portugalia și Rusia.

La fel în care se transmite, varianta Delta urmează să reprezinte 70% dintre cazurile noi din Europa până la începutul lunii august și 90% până la sfârșitul lui august, conform estimărilor ECDC.

În acest moment, numărul de cazuri noi în Uniunea Europeană încă este dominat de varianta Alfa, dar datele Institutului Robert Koch din Germania arată că proporția cazurilor cu varianta Delta s-a dublat în doar o săptămână.

O altă problemă de raportare este că majoritatea țărilor nu fac secvențierea genetică a cazurilor noi, deci este posibil ca numărul real de cazuri de infectare cu varianta Delta să fie deja mult mai mare.

Deși legiuitorii și experții sunt încă optimiști că varianta Delta nu va strica planurile de relaxare și vacanță ale europenilor, ECDC a lansat o avertizare – ridicarea măsurilor restrictive în Europa ar putea duce la o „creștere rapidă și semnificativă a numărului de cazuri noi în toate grupurile de vârstă, cu un risc asociat de spitalizare și moarte mai ridicat”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.