Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Varianta Delta face ravagii în SUA: semnalul venit din partea celor de la Rezerva Federală

www.gettyimages.com
rezerva federala

Reuniunea anuală a Rezervei Federale de la Jackson Hole, de pe 27 august, a fost mutată în online, acesta fiind cel mai clar semnal de până acum al impactului variantei Delta a coronavirusului asupra planurilor băncii centrale americane, transmite Reuters.

"Deşi suntem dezamăgiţi că situaţia din sectorul sănătăţii ne va împiedica să ne putem reuni personal la Jackson Lake Lodge anul acesta, aşa cum am planificat, siguranţa oaspeţilor noştri şi a comunităţii din comitatul Teton este prioritatea noastră", a declarat preşedintele Fed Kansas City, Esther George într-un comunicat, citând nivelul ridicat de risc pentru sănătate reprezentat de Covid-19 în comitatul Teton, informează News.ro.

Conform recomandărilor comitatului, oamenii nu ar trebui să se întâlnească cu persoane din afara familiei lor sau să găzduiască activităţi sociale în persoană.

Decizia ridică semne de întrebare cu privire la evaluarea mai largă a Fed a impactului economic al variantei Delta, pe care preşedintele Jerome Powell şi alţi factori de decizie politică au minimizat-o în cea mai mare parte, spunând că întreprinderile şi gospodăriile au învăţat să trăiască cu virusul.

"Cu siguranţă va fi o problemă de comunicare" pentru Powell să menţină punctul de vedere al unui impactul minor asupra creşterii, atunci când va ţine discursul său foarte aşteptat referitor la perspectivele economice pentru o audienţă exclusiv online ", a spus Steven Kelly, de la Şcoala de Management a universităţii Yale.

La o şedinţă de săptămâna trecută, factorii de decizie din Fed au început să se unească în jurul unui plan de a începe reducerea sprijinului pentru economie înainte de sfârşitul anului, atât timp cât piaţa muncii va continua să se îmbunătăţească conform aşteptărilor.

Cu toate acestea, varianta Delta ridică semne de întrebare.

Vineri, preşedintele Fed Dallas Dallas, Robert Kaplan, care susţine un plan de reducere a achiziţiilor de obligaţiuni ale Fed, a declarat că vede deja câteva semne ale impactului crescut al numărului de cazuri asupra angajărilor şi că va urmări cu atenţie evoluţia, înainte de următoarea întâlnire a Fed, din septembrie.

Reuniunea de la Jackson Hole era planificată să aibă loc în format redus, fără participarea în persoană a reprezentanţilor băncilor centrale străine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.