Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Varianta lui Cozmin Gușă: Ofensivă puternică împotriva lui Traian Băsescu

Cozmin Gușă consideră că reținerea lui Adriean Videanu și punerea sub urmărire penală a Elenei Udrea ar putea reprezenta o ofensivă puternică împotriva lui Traian Băsescu.

"Sunt lucruri cutremurătoare, dar ele nu reprezintă surprize. Am văzut că toată lumea insistă pe factorul surpriză. Nu e o surpriză! De asemenea, chemarea Elenei Udrea la DNA nu cred că a fost deloc o surpriză. Cu atât mai mult pentru Elena Udrea, pentru că, atunci când ai un fost soţ care se numeşte Dorin Cocoş şi care a fost un om de afaceri foarte activ şi extrem de des pomenit public în regimurile Năstase şi Băsescu, când ai avut un şef cum este Băsescu care de 10 ani conduce România şi care a fost pomenit în toate treburile mai puţin pozitive, nu te puteai aştepta să nu fii chemată la DNA pentru lămurire", a spus Cozmin Guşă la Realitatea TV.

Consultantul politic a subliniat că Videanu şi Udrea au fost "vectori importanţi ai regimului Băsescu".

"Motivaţia reală ne scapă deocamdată şi cred că nimeni nu ar putea să fie în stare să spună în acest moment că există o anumită strategie pusă la punct ca oamenii din regimul Băsescu să fie culcaţi la pământ în acest moment, pentru că atât Videanu, pe partea economică, cât şi Udrea, pe partea politică, au fost nişte vectori importanţi ai regimului Băsescu. Asta ca să nu mai amintesc de George Maior care a fost pus în funcţie de Băsescu şi care, într-un fel neexplicat încă, a părăsit şefia SRI, în urmă cu mai puţin de 48 de ore", a mai declarat Guşă.

"Aş fi tentat în acest moment să nu mă îndoiesc deloc de vinovăţia lui Videanu, lucru care nu ar fi profesionist. De cealaltă parte, sigur că am o relaţie personală cu Udrea, veche, şi cu soţul ei, Dorin Cocoş, dar una-i una, alta-i alta. Această încrengătură care i-a prins doar pe ei doi în acest moment este cel puţin ciudată. Nu pot să fie, dacă sunt, doar ei vinovaţi şi alţi oameni, dovedit ca fiind vinovaţi, să nu păţească nimic. Întrebările reale ar fi dacă aceste lucruri au legătură cu o ofensivă foarte puternică împotriva lui Traian Băsescu, aşa cum anunța Ponta în campania sa electorală, sau când anume sau dacă Traian Băsescu va avea o poziţie aşteptată de toţi cei care ştiu că cel puţin Udrea nu a avut vreo acţiune politico-administrativă fără ca să îl întrebe sau să capete binecuvântarea sa. O altă întrebare care poate fi pusă e dacă e un lucru consecutiv şi cei care urmează sunt din vecinătatea lui Ponta şi care astăzi, într-un fel uimitor, încercă să comenteze nişte lucruri total nelalocul lor, cum nu face un premier niciodată. Pentru că e complicat să te întrebi de ce Elena Udrea ajunge la DNA în condiţiile în care Sebastian Ghiţă nu ajunge la DNA, ultimii ani fiind puternic marcaţi de fagocitarea bugetului de stat al României", a mai spus Cozmin Guşă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.