Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Varianta Omicron reprezintă 80% din totalul noilor infectări din Cehia, însă sistemul sanitar nu a fost copleşit

omicron

Varianta Omicron a noului coronavirus reprezintă de acum 80% din totalul noilor infectări şi a înlocuit precedenta variantă dominantă, Delta, în Republica Cehă, a raportat luni autoritatea sanitară SZU din Praga, relatează DPA.

"Vestea cea bună este că numărul spitalizărilor este în scădere", a declarat ministrul ceh de Interne, Vit Rakusan, după o întrunire a grupului de combatere a pandemiei de COVID-19, adăugând totodată că sistemul naţional de sănătate din Cehia nu se confruntă cu riscul de a deveni supraaglomerat.

Actuala rată de incidenţă COVID-19 din Cehia, calculată la şapte zile, este de 678 de cazuri confirmate la 100.000 de locuitori, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit autorităţilor cehe, creşterea numărului de cazuri pozitive în urma testărilor în masă operate în şcolile din ţară poate fi atribuită variantei Omicron. Aproape 1,2 milioane de elevi şi aproximativ 170.000 de profesori participă la această testare.

Autorităţile sanitare din Cehia se concentrează de acum pe două grupe de vârstă atunci când doresc să depisteze persoanele care au intrat în contact cu rezidenţi infectaţi cu SARS-CoV-2: persoanele sub 18 ani şi cele cu vârste de peste 65 de ani.

Ceilalţi rezidenţi cehi (care au intrat în contact cu o persoană infectată - n.r.) nu vor mai fi contactaţi telefonic, dar vor primi totuşi un SMS prin care li se va cere să completeze un chestionar pe internet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.