Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Variantă și pentru România? O țară îi bagă 3 ani la pușcărie pe cei care nu poartă mască

The Guardian
coronavirus masca

Qatarul a început de duminică să aplice sancţiunile cele mai severe din lume împotriva persoanelor care nu poartă mască de protecţie în public, pedepsele putând ajunge până la 3 ani de închisoare, transmite AFP.

Guvernul a decis că este obligatorie purtarea de măşti de protecţie în public, începând de duminică şi 'până la noi ordine', scrie agerpres.ro.

Citește și: Descindere în forță a Poliției la proprietarii de restaurante și terase. Au fost puși să semneze că nu deschid terasele de săptămâna viitoare

Contravenienţii pot fi sancţionaţi cu până la 3 ani de închisoare şi 200.000 de riali (aproape 51.000 de euro) amendă.

Micul stat din Golf a raportat până acum aproape 30.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, adică 1,1% din totalul de 2,75 milioane de locuitori, şi 15 decese.

Citește și: Marcel Vela, mesaj de ultimă oră! Noi precizări despre situația persoanelor infectate. Cu cât a crescut numărul

Potrivit autorităţilor, adunările de familie din timpul lunii Ramadanului ar putea favoriza transmiterea virusului.

În Qatar, restaurantele, sălile de cinema, centrele comerciale au fost închise, dar şantierele de construcţii - mai ales cele având legătură cu Cupa Mondială la fotbal din 2022 - au fost menţinute în activitate, cu respectarea regulilor de distanţare fizică şi purtarea obligatorie a măştii din 26 aprilie.

Citește și: Cristoiu, atrage atenția: ‘Falimentul nu vizează multinaționalele, tefeliștii, bugetarii, ci clasa de mijloc’

Purtarea măştilor a devenit obligatorie acum în aproximativ 50 de ţări.

În Maroc, persoanele care nu respectă această obligaţie riscă până la 3 luni de închisoare şi 120 de euro amendă, iar în Ciad, până la 15 zile de detenţie.

Citește și: VIDEO Șerban Nicolae, atac furibund! ‘Cât despre țâfna penelistă; Incompetența și iresponsabilitatea guvernanților peneliști agravează criza’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.