Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Variante de guvern negociate înainte de consultări (surse)

Inquam Photos/ Octav Ganea
Guvern

Președintele Klaus Iohannis se consultă cu partidele la Cotroceni, în a doua parte a zilei, pentru desemnarea unui nou candidat de premier. Variantele aflate pe masa partidelor sunt:

Guvern politic de coalitie. Spre deosebire de guvernul Ludovic Orban, minoritar, de acestă dată să se încerce să se formeze un guvern tot cu PNL vioara întâi dar să intre la guvernare și alte partide. Ar putea fi format un guvern de dreapta PNL-USR-PMP-UDMR. Ar putea fi sustinut si de ALDE. PSD si Pro Romania nu voteaza un asemenea guvern. Nu este exclus un premier tehnocrat cu ministri politici, daca are mai multe sanse decat un guvern condus de un lider PNL cu ministri politici.

Guvern minoritar PNL. PNL ar fi de acord in special pentru ca ar putea duce la ANTICIPATE. Din start PSD, Pro Romania si ALDE nu vor vota.

Guvern de tehnocrați/specialiști. Ar avea voturi de la PSD, Pro Romania, UDMR și ALDE. Marea problemă este că PNL nu dorește un asemenea executiv.

Guvern de uniune nationala. Inseamna un guvern in care sa intre toate partidele si care sa fie asumat de intreaga clasa politica. In special PSD avanseaza aceasa varianta.

Alegeri anticipate. In special liberalii fac toate eforturile sa duca discutiile in aceasta directie. Inca este prima optiune a PNL. Ar putea fi sustinute si de USR, UDMR si PMP insa doar cu anumite conditii.

****Grupul minorităților naționale va vota orice variantă de Guvern

****Un Guvern in jurul PSD este o varianta exclusa total si la PNL si la Cotroceni

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.