Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Variola maimuţei: Spania va comanda vaccinuri şi antivirale printr-o achiziţie în grup a UE

Agerpres - Reuters
variola maimutei monkeypox virus

Spania a detectat miercuri un total de 59 de cazuri de variola maimuţei şi va comanda vaccinuri şi antivirale printr-o achiziţie în grup a Uniunii Europene (UE), a anunţat guvernul de la Madrid, notează AFP.

Un total de 59 de cazuri pozitive au fost detectate prin testul PCR, dintre care 20 confirmate prin secvenţiere genomică, a făcut cunoscut ministrul sănătăţii, Carolina Darias, într-o conferinţă de presă.

"Este rezonabil să presupunem că, fiind pozitivi, toţi aceşti oameni au boala" variolei maimuţelor, a explicat directorul Institutului de Cercetare Carlos III, Cristobal Belda.

În total, 171 de cazuri suspecte au fost depistate în ţară, potrivit Agerpres.ro.

Pe de altă parte, Spania intenţionează să achiziţioneze vaccinuri Imvanex şi antivirale Tecovirimat printr-o achiziţie în grup a UE pentru a frâna răspândirea acestui virus, a anunţat ministrul sănătăţii.

Organizaţia europeană HERA (Health Emergency Response Authority) "va pune vaccinul la dispoziţia statelor membre, în speţă vaccinul Imvanex", a indicat ea, fără a preciza cantităţile sau termenele de distribuţie.

"HERA va stabili termenele" iar "dozele vor fi distribuite în mod echitabil între statele membre" pentru aceste produse "cu producţie limitată şi cu acces limitat", a indicat ministrul.

Imvanex, de la laboratorul Bavarian Nordic, este un vaccin de generaţia a 3-a autorizat în Europa din 2013 şi indicat împotriva variolei la adulţi.

Nu există tratamente sau vaccinuri specifice pentru variola maimuţelor, dar multiplicarea cazurilor poate fi stopată prin vaccinarea împotriva variolei, a explicat OMS.

Variola maimuţei, detectată în ultimele săptămâni în Europa şi în America de Nord, este o maladie rară originară din Africa, de care oamenii se vindecă în general spontan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.