Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Varșovia cedează în disputa cu UE: Decizia luată de parlamentarii polonezi

politico.eu
guvern polonia

Parlamentarii polonezi au aprobat în lectură finală o reformă cheie în domeniul justiţiei, menită să deblocheze fondurile UE de redresare post-pandemie, transmit Xinhua şi Reuters, potrivit Agerpres.

Seimul, camera inferioară a parlamentului, a aprobat miercuri proiectul de lege, cu 233 voturi pentru, 207 împotrivă şi 12 abţineri.

Seimul a respins amendamentele propuse de camera superioară, astfel încât legea va merge la promulgare în forma iniţială la preşedintele Andrzej Duda.

Noua lege prevede ca Tribunalul administrativ suprem să decidă în cazurile disciplinare şi de imunitate care îi privesc pe judecători, în locul Curţii Supreme.

Reforma justiţiei este una din condiţiile puse de Comisia Europeană pentru ca Polonia să primească fondurile prevăzute în planul de redresare post-pandemie. În urma unei dispute legate de statul de drept, Comisia Europeană a blocat accesul Poloniei la 23,9 miliarde de euro în granturi şi 11,5 miliarde de euro sub formă de împrumuturi cu dobândă redusă, deşi aprobase planul prezentat de Varşovia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.