Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Varșovia - Noul guvern a depus jurământul în faţa preşedintelui Andrzej Duda

romanialibera.ro
krs polonia

Guvernul remaniat al Poloniei a depus marţi jurământul în faţa preşedintelui Andrzej Duda, cel mai influent politician din această ţară, Jaroslaw Kaczynski, ocupând de acum funcţia de vicepremier, relatează dpa şi thenews.pl, notează Agerpres.

În guvernul remaniat, condus de premierul Mateusz Morawiecki, numărul ministerelor a fost redus de la 20 la 14, unele departamente fuzionând.

Depunerea jurământului de către noii miniştri a fost amânată cu o zi după ce noul titular al portofoliului educaţiei, Przemyslaw Czarnek, a fost testat pozitiv la COVID-19 luni, ceea ce a determinat intrarea în carantină a mai multor oficialităţi guvernamentale.

Din motive de sănătate şi siguranţă, ceremonia de marţi s-a desfăşurat în curtea Palatului prezidenţial din Varşovia şi nu în interior. Toţi participanţii au purtat măşti şi au respectat regulile de distanţare fizică.

Citește și: Liviu Pleșoianu pune tunurile pe Raed Arafat: Aștept ieșirile dvs. publice în care, cu aplomb egal, să spuneți că vă opuneți desfășurării alegerilor în 6 decembrie

Jaroslaw Kaczynski, care a deţinut postul de prim-ministru în 2006-2007 şi a preferat să nu deţină nicio funcţie guvernamentală după ce partidul său a revenit la putere la finalul lui 2015, revine astfel în executivul polonez în cadrul unei remanieri mai ample care a provocat recent divergenţe în interiorul coaliţiei guvernamentale.

Remanierea guvernamentală fiind realizată, majoritatea guvernamentală se poate concentra acum pe o ofensivă legislativă, care poate include continuarea reformei sistemului de justiţie şi realizarea reformei media - a declarat politicianul Krzysztof Sobolewski, membru al PiS, pentru postul de televiziune public TVP.

În acelaşi timp, combaterea COVID-19 rămâne o prioritate, a spus Sobolewski.

În urmă cu zece zile, liderii partidului Lege şi Justiţie (PiS) şi ai altor două formaţiuni politice au semnat un acord privind cooperarea viitoare. Acordul a fost semnat de liderul PiS, Jaroslaw Kaczynski, de Jaroslaw Gowin şi de ministrul justiţiei Zbigniew Ziobro. Partidele lui Gowin şi Ziobro au intrat în parlament graţie includerii candidaţilor lor pe listele electorale ale PiS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.