Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Varșovia respinge acuzațiile privind comunitatea LGBTI: 'Toleranţa este în ADN-ul Poloniei'

Inquam Photos / Octav Ganea
protest LGBT

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a respins luni acuzaţiile că în ţara sa comunitatea LGBTI este discriminată, insistând asupra faptului că toleranţa este în ADN-ul Poloniei, relatează DPA, potrivit AGERPRES.

Comentariile lui Morawiecki vin în ziua în care 50 de ambasadori şi reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale au publicat o scrisoare de sprijin pentru membrii comunităţii LGBTI din Polonia.

În scrisoare, diplomaţii şi-au exprimat sprijinul pentru "eforturile de a creşte gradul de conştientizare al publicului asupra unor chestiuni care afectează comunitatea LGBTI şi alte comunităţi din Polonia care se confruntă cu provocări similare".

"Sunt în total dezacord cu partea din scrisoarea ambasadorilor în care se menţionează că sunt persoane pentru care nu există respect în Polonia", a spus Morawiecki presei la Varşovia. "Toate persoanele merită respect", a subliniat el.

Citește și: Mesaj devastator al tatălui unui tânăr ucis la Colectiv, după ce Cristian Piedone a ieșit primar: Fă acest lucru și eu te voi ierta .

Prim-ministrul i-a avertizat pe diplomaţi să nu creadă discuţiile despre "zonele libere de LGBT" în Polonia, afirmând că termenul a fost popularizat de un activist pentru drepturilor homosexualilor printr-un aşa-numit "deep fake".

Zeci de administraţii regionale din Polonia au adoptat rezoluţii "împotriva ideologiei LGBTI", provocând controverse la nivel intern şi peste hotare, reaminteşte DPA.

Rezoluţiile nu sunt documente constrângătoare şi unele dintre ele au fost deja anulate de tribunalele administrative ale ţării pentru că sunt discriminatorii şi ilegale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.