Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vârsta limită la AstraZeneca, posibil eliminată! Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

inquamFOTO
valeriu gheorghita

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), a anunțat duminică seară, la Antena3, că începând de mâine este posibil să nu mai existe limita de vârstă pentru vaccinul Covid-19 de la AstraZeneca.

Ministerul Educației, precizări de ultim moment: Cum funcționează clasele terminale în școlile din scenariul roșu

„Chiar de mâine s-ar putea ridica această restricție și s-ar putea face programări. (...) Această decizie se va lua în baza datelor științifice. Nu aș vrea să se lase înțeles faptul că ridicăm această limită de vârstă pentru că încă nu avem o adresabilitate crescută pentru acest tip de vaccin, ci pentru că avem cel puțin trei recomandări importante. Este vorba de recomandarea OMS, date din studiile științifice care sunt în derulare și în curs de publicare și, de asemenea, avem experiența din Marea Britanie pe câteva milioane de pacienți care au arătat eficiența vaccinului AstraZeneca pentru persoanele peste 65 de ani”, a spus Valeriu Gheorghiță.

El a menţionat că la acest moment mai sunt disponibile la nivel naţional aproape 400.000 de doze în stoc, însă pe măsură ce persoanele sunt programate la imunizare acestea sunt distribuite. În plus, tot din acest stoc va fi asigurat şi rapelul celor care au primit deja prima doză din serul AstraZeneca, având în vedere că 14 aprilie va fi prima zi de rapel cu acest ser. El a precizat că, la acest moment, 200.000 de doze sunt deja utilizate în România.
„Este, categoric, o reticenţă pe care şi noi am sesizat-o, în ultima perioadă, faţă de acest tip de vaccin. Din punctul nostru de vedere, este o falsă problemă”, a arătat Gheorghiţă.
El a subliniat importanţa vaccinării, indiferent de tipul de vaccin folosit, pentru reducerea cazurilor grave de COVID-19.

În prezent, serul Covid-19 de la AstraZeneca este administrat persoanelor cu vârste de până la 55 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.